Món Esport
Mor Cesare Maldini, una altra llegenda del futbol
  • CA

Cesare Maldini, una llegenda del futbol italià, ha mort aquest diumenge a l’edat de 84 anys. Un dels històrics capitans del Milan, campió de quatre lligues i la primera Copa d’Europa de l’entitat rossonera, ha traspassat per mort natural.

El pare Paolo Maldini, el futbolista amb més partits a la història del Milan, tanca el top-10 dels jugadors que més vegades han vestit la samarreta del diavolo, amb 412 partits en 12 temporades.

Cesare Maldini va debutar com a professional amb la Triestina, però després de només una temporada ja va fitxar pel Milan, on va triomfar i on es va convertir en un dels centrals més ben valorats del futbol italià. Abans de retirar-se, va voler disputar una última temporada amb el Torino, 17 anys després de la tragèdia que va colpejar el club piemontès, un accident d’avió que es va endur tota la plantilla del conjunt granata.

Un cop retirat, Cesare va seure a diverses banquetes. Va ser segon entrenador del Milan durant tres anys (1971-74), tècnic titular al Foggia (1974-76), a la Ternana (1976-77) i al Parma (1978-80). Del 1980 al 1986 va ser el segon del seleccionador nacional italià Enzo Bearzot, per passar posteriorment a la Sub-21 com a seleccionador principal fins deu anys després, el 1996. El 2002, va classificar la selecció del Paraguai pel Mundial de Corea i Japó, del qual va ser eliminat als vuitens de final, davant Alemanya.

Juntament amb el seu fill, els Maldini han marcat bona part de la història del Milan i del calcio. Entre els dos, han aixecat onze lligues i sis de les set Copes d’Europa del conjunt rossonero. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa