Món Esport
Montilla rep el fèretre de Samaranch a la Generalitat
  • CA

El fèretre del president d’honor del Comitè Olímpic Internacional (COI), Joan Antoni Samaranch, ha entrat pocs minuts després de les deu del matí al Palau de la Generalitat, on s’ha instal·lat la capella ardent.

La rebuda del fèretre ha estat presidida pel president de la Generalitat, José Montilla; els prínceps d’Astúries, Felip de Borbó i Letizia Ortiz; i per l’infanta Cristina, que s’han situat al costat de la família més pròxima de Samaranch. El fèretre ha entrat al Saló Sant Jordi des del pati dels tarongers amb l’himne olímpic de fons i cobert per una bandera olímpica. El president ha afirmat que “tot Catalunya és deutora” de l’aportació de l’expresident del COI, i la seva “petjada cívica quedarà sempre a Catalunya”.

Després, el fèretre ha estat instal·lat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, on s’ha fet la cerimònia. Entre els assistents hi havia els expresident de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall, el president del Parlament, Ernest Benach, el vicepresident del govern, Josep Lluis Carod-Rovira, el president del PP, Mariano Rajoy, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, l’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, el president del Cercle d’Economia, Salvador Alemany i el president del F.C. Barcelona, Joan Laporta.

A la tarda, unes 4.000 persones han acomiadat el president honorífic del Comitè Olímpic Internacional (COI), en el funeral que ha tingut lloc a la Catedral de Barcelona amb la presència dels reis Joan Carles i Sofia. Fonts del temple calculen que dins de la Catedral han presenciat el funeral més de 3.000 persones, a les quals cal sumar centenars de ciutadans que s’han concentrat a la plaça per veure passar el fèretre, que ha estat traslladat a pes des del Palau de la Generalitat a mans de destacats esportistes. En la seva homilia, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha afirmat que “Barcelona, l’Estat i el món tenen un deute de gratitud” amb Samaranch.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa