Món Esport
Michael Phelps serà l’abanderat dels Estats Units a Rio
  • CA

El nedador Michael Phelps ha estat seleccionat com a portador de la bandera de l’equip olímpic estatunidenc en la cerimònia d’obertura dels Jocs de Rio de Janeiro, que es farà el 5 d’agost a Maracanà, segons ha informat el Comitè Olímpic dels Estats Units aquest dimecres.

 

“Em sento honrat de ser l’elegit, orgullós de representar els Estats Units i humil per la importància que suposa portar la bandera i tot el que representa”, va comentar Phelps després de ser elegit pel vot dels altres membres del ‘Team USA’.

 

Phelps va fer història en els Jocs de Pequín el 2008, quan va guanyar vuit medalles d’or. A Londres 2012 es va convertir en l’atleta olímpic més llorejat de tots els temps amb 22 medalles, incloent 18 ors.

 

“A Sydney, només volia participar amb l’equip. Per a Atenes, volia guanyar l’or per al meu país. Ja a Pequín, volia fer alguna cosa que ningú més hagués fet. A Londres, volia fer història. I ara, vull caminar en la cerimònia d’obertura, representar els Estats Units de la millor manera possible i fer que la meva família se senti orgullosa. En aquesta ocasió, es tracta de molt més que medalles”, ha assegurat.

 

Phelps serà el segon nedador a dirigir la delegació dels Estats Units en la cerimònia d’obertura d’uns Jocs. El quatre vegades medallista olímpic Gary Hall Jr. ja va portar la bandera de barres i estrelles en la cerimònia d’obertura dels Jocs de Mont-real’76.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa