Món Esport
Michael Phelps engrandeix la seva llegenda
  • CA

Els Jocs Olímpics regalen moments irrepetibles, escenes memorables que quedaran gravades al cervell dels espectadors, esportistes, entrenadors i tothom qui visqués en primera o tercera persona una fita històrica i admirable. Michael Phelps, el millor esportista de tots els temps, guanyador de 21 medalles d’or olímpiques en cinc Jocs, ha segellat aquesta matinada una de les actuacions més espectaculars que es recorden -i es recordaran- en unes Olimpíades.

 

Amb 31 anys, el nedador nordamericà s’ha penjat el seu segon or en aquests Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, el primer en una prova individual i, de fet, s’ha convertit en l’únic atleta major de 30 anys en aconseguir-ho. Phelps ha fet història en completar una prova apoteòsica als 200 metres papallona, una de les seves grans especialitats. Llançant-se a l’aigua millor que ningú, ha anat per darrere el jamaicà Le Clos durant uns instants. Però la seva potència física, la seva gran braçada, una respiració perfecta i una sincronia de moviments que deixa sense alè qualsevol aficionat i especialista, ha fet que el nordamericà remuntés i se situés, a falta de 100 metres pel final, en una primera posició inabastable.

 

Imperial, Phelps ha dominat la situació. Conscient que la piscina és la seva millor aliada i que els seus rivals havien quedat enrere, a anys llum de la química que l’històric medallista ha demostrat amb l’aigua de l’Estadi Aquàtic Olímpic, Phelps no ha frenat fins a assolir el repte. Tot i que el japonès Sakai i l’hongarès Kendersi han accelerat i li han pres certa distància al nordamericà, el campió ja havia aconseguit treure metres als seus competidors en els moments clau de la prova i cap dels dos l’ha pogut encalçar.

 

Michael Phelps celebra la seva victòria, als 200 metres papallona. | EFE

 

Amb un temps d’1:53:36, a només quatre centèsimes de Sakai, Michael Phelps s’ha proclamat guanyador i s’ha penjat una nova medalla d’or a Rio 2016, confirmant la seva estel·la de millor esportista de tots els temps. Phelps aixecat els braços, amb menys efusivitat i energia que l’expulsada en els darrers Jocs de Londres 2012, però essent plenament conscient que la seva gesta és irrepetible.

 

Mitja hora després, l’equip olímpic nordamericà ha confirmat la seva condició de favorit i s’ha adjudicat l’or en els 4×200 relleus estil lliure, amb Phelps com a principal protagonista. El nedador regna per sobre de ningú, ben lluny dels qui, en el seu moment, també van ser considerats els més grans: Carl Lewis, Mark Spitz, Larisa Latynina i Paavo Nurmi, 9 medalles d’or olímpiques. Michael Phelps, 21. Indiscutible.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa