Món Esport
Michael Jordan i l’NBA s’uneixen a les protestes per l’assassinat de George Floyd
  • CA

El mític exjugador Michael Jordan i l’NBA s’han unit a les enèrgiques condemnes per la mort la setmana passada a Minneapolis de George Floyd a causa de la brutalitat policial, un acte que ha deslligat una ona de protestes als Estats Units. “Estic trist, adolorit i ple de fúria. Veig i sento tot el coratge i frustració de la gent. M’uneixo a tots aquells que estan denunciant el racisme i la violència cap a les persones de color en aquest país”, ha assenyalat Jordan en un comunicat emès a través les seves xarxes socials.

L’exjugador ha recalcat que les “veus col·lectives” que s’estan veient a través del país “mostren la fortalesa i la incapacitat de ser dividits per uns altres” i ha demanat també que tothom s’escolti “mútuament”, que existeixi “compassió i empatia” i que “mai” es doni “l’esquena a la brutalitat sense sentit”. “Necessitem continuar amb expressions pacífiques contra la injustícia i exigir responsabilitat. Cadascú ha de ser part de la solució i hem de treballar conjuntament per garantir la justícia per a tothom. El meu cor està amb la família de Floyd i amb totes les altres persones que han perdut la seva vida a conseqüència del racisme i injustícia”, ha sentenciat.

Per la seva banda, l’NBA també ha compartit “la indignació” pel succeït i ha advertit que això deixa clar que encara “hi ha ferides” al país que “mai s’han curat”. “El racisme, la brutalitat policial i la injustícia racial continuen sent part de la vida quotidiana als Estats Units i no poden ser ignorats. Al mateix temps, aquells que serveixen i protegeixen les nostres comunitats honorablement i heroica, de nou han de respondre per aquells que no ho fan”, ha indicat el comissionat Adam Silver en un memoràndum intern dirigit als treballadors de la lliga.

Silver ha celebrat que “molts membres de la família de l’NBA i l’WNBA (l’NBA femenina)” estiguin elevant la seva veu en aquests moments “per exigir justícia” i per instar “a protestes pacífiques”. “Juntament amb els nostres equips i jugadors, prosseguirem en els nostres esforços per promoure la inclusió i superar les divisions a través de l’acció col·lectiva, el compromís cívic, el diàleg sincer i el suport a les organitzacions que treballen per la justícia i la igualtat“, ha asseverat.

Silver va remarcar que moltes persones com ell mateix “tal vegada mai coneguin el dolor i la por” que les persones de raça negra “experimenten cada dia” i ha demanat col·laboració entre tots “per ser part de la solució”. “I com a organització, necessitem fer tot el que estigui al nostre abast per marcar la diferència”, ha agregat. “Sempre diem que els esports sovint han estat el pont en la societat que ajuda a generar confiança i empatia perquè puguem enfrontar-nos junts veritats difícils i desafiaments reals. Aquesta és la nostra responsabilitat, especialment ara”, ha sentenciat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa