Un golàs de Neymar, de falta directa, i un segon també meritori de Messi, que ha començat a la banqueta, han donat la volta al marcador al Calderón, una victòria molt valuosa al Barça i el liderat en solitari, amb 9 punts. Almenys fins demà, quan els altres dos colíders fins avui, Celta i Eibar, s’enfronten a Balaídos. El Madrid, que ha esborrat l’Espanyol a Cornellà (0-6) amb 5 gols de Cristiano, es manté dos punts per sota.

Messi ha estat suplent. I això és notícia. L’argentí va ser pare ahir i no es va entrenar, a part de portar 10 dies amb la seva selecció a l’altra punta del món. Potser Luis Enrique ha preferit no forçar-lo després d’aquests dies de bòlid. La jugada li ha sortit bé: Messi no s’ha queixat i ha fet una última mitja hora brillant, amb els seus eslàloms habituals i el gol del triomf. Sense ell, però, també s’ha vist un Barça sòlid, dominant el primer temps, amb Rafinha de fals extrem, ajudant contínuament el mig del camp.

A la segona part, quan s’esperava que els blaugranes resolguessin, ha arribat el gol local, obra de Torres en un desajust defensiu entre Alba i Mathieu, que havia rellevat a la primera part Vermaelen, lesionat. Demà se sabrà l’abast exacte de la dolència. I aleshores ha estat quan ha aparegut Neymar per marcar de falta directa a l’escaire. El nerviosisme visitant s’ha frenat en sec i ha sortit Messi per rematar la feina. El deu ha picat suaument la pilota davant la sortida d’Oblack després d’un teva meva amb Suárez.