Món Esport
Messi i el Barça es diverteixen a la festa del Gamper (3-2)
  • CA

El Barça s’ha presentat davant la seva afició -i els turistes que estiuegen a Barcelona- en la 51ena edició del ja habitual Trofeu Joan Gamper. La Sampdoria, en honor als 25 anys de la final de Wembley 92, ha estat el rival d’aquest dimecres al Camp Nou, en un partit estiuenc que ha servit d’estrena per a quatre nous jugadors del primer equip: Samuel Umtiti, Lucas Digne, André Gomes i Denis Suárez. El lateral esquerre francès ha començat l’enfrontament com a titular.

 

Amb un equip inicial format per Bravo; Sergi Roberto, Piqué, Mathieu, Digne; Busquets, Rakitic, Iniesta, Arda; Messi i Suárez, el Barça ha aixafat una Sampdoria que no ha estat rival pels blaugrana, almenys en els primers 45 minuts. A la primera part, els gols de Luis Suárez i Messi, aquest darrer per partida doble, han fet gaudir els 72.000 aficionats presents a l’estadi. El davanter uruguaià ha rematat de cap una fantàstica deixada de xilena del seu company argentí, després d’una bona passada interior d’Iniesta, per signar el primer. Poc després, l’astre blaugrana ha assegut el porter amb una finta de meluc, per batre’l a porteria buida; i l’ha tornat a golejar en un meravellós llançament de falta que ha fet aixecar el públic. El gol de la Sampdoria l’ha fet Luis Muriel.

 

A la mitja hora, Luis Enrique ha fet entrar Mascherano i Masip per donar descans a Mathieu i Bravo, mentre que a la segona part, el tècnic ha introduït la major part de les substitucions. Aleix Vidal ha ocupat el lloc de Sergi Roberto, Denis el de Rakitic, André Gomes el d’Iniesta, Umtiti el de Piqué i Cámara el de Digne, que ha completat uns bons seixanta minuts el dia del seu debut. L’onze que ha acabat el partit ha estat el format per Ter Stegen; Aleix Vidal, Mascherano, Umtiti, Cámara; Samper, Denis Suárez, André Gomes; Munir, Suárez i Arda Turan.

 

Qui també ha estat a l’alçada ha estat Arda Turan. El turc, situat en posicions més avançades, ha combinat amb èxit amb els seus companys ofensius, i la llibertat de moviments que li ha donat el tècnic asturià li ha permès arribar a l’àrea amb autonomia i ajudat d’una sinèrgia total amb Messi, Suárez i Iniesta. Fins i tot, ha estat a punt de fer un golàs, però el seu xut s’ha estavellat al travesser.

 

Com ja va succeir amb el Celtic de Glasgow, el Leicester City i el Liverpool, el Barça ha tornat a cometre errors defensius greus que, en partit oficial, molestarien força a Luis Enrique i a l’afició barcelonista, que s’ha passat el partit cantant, ballant i fent l’onada, poc pendent de les evolucions dels seus ídols. Una pífia en la col·locació de Mascherano i una manca de cobertura d’Aleix Vidal ha permès Ante Budimir afusellar Ter Stegen, absolutament sol a l’àrea.

 

Els gols:

 

1-0 Suárez

 

 

 

2-0 Messi

 

 

 

2-1 Muriel

 

 

3-1 Messi

 

 

3-2 Budimir

 

En l’acte de presentació del primer equip i l’staff tècnic, Luis Enrique Martínez, tècnic del primer equip, s’ha dirigit a tots els socis i aficionats blaugrana, els presents a l’estadi i els que segueixen el Gamper per televisió o ràdio, per demanar-los suport: “Tornen a aparèixer reptes apassionants. Allà serem. Us necessitem, en els bons i els mals moments. Visca el Barça i visca Catalunya!”.

 

El primer capità barcelonista, el manxec Andrés Iniesta, també ha dedicat unes paraules als seguidors culers, als que ha emplaçat a “donar la benvinguda als nous companys, que ens ajudaran a lluitar per tot. No serà un any fàcil, però amb vosaltres lluitarem per aconseguir els objectius”.

 

Aquesta ha estat la presentació de la primera plantilla:

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa