Món Esport
La catalana Andrea Fuentes salva la vida a Anita Alvarez mentre s’ofegava

L’entrenadora catalana Andrea Fuentes ha protagonitzat la imatge més destacada dels Mundials de Natació que s’estan celebrant a Budapest, després de salvar la vida de la nedadora estatunidenca Anita Alvarez mentre s’estava ofegant a la piscina. Durant la final del solo lliure de natació artística, a les acaballes de la prova, Alvarez ha perdut la consciència a l’interior de l’aigua i ha començat a caure cap al fons de la piscina. Fuentes se n’ha adonat de seguida i ha saltat ràpidament a l’aigua amb la roba d’entrenadora per poder-la treure. Quan ho ha aconseguit, l’han atès per reanimar-la i l’han traslladat al centre mèdic de les instal·lacions esportives. L’equip de natació dels Estats Units ha confirmat que ja està fora de perill.

Andrea Fuentes salva la vida a Anita Alvarez

Fuentes ha explicat que la seva intervenció ha estat tan ràpida, perquè ha vist que quelcom no anava bé al final de la prova. En comptes de sortir a respirar, Alvarez ha tornat a entrar a l’aigua i ha estat aleshores quan ha fet moviments estranys, amb els quals Fuentes s’ha adonat que perdia el coneixement. Ha demanat ajuda a crits als socorristes, però no s’han mogut. És per això que ha decidit tirar pel dret i dur a terme ella mateixa el rescat. La seva intervenció ha estat ràpida i eficaç i no s’ha de lamentar cap desgràcia gràcies a la seva determinació. En declaracions posteriors, Fuentes ha lamentat que els socorristes “no han fet bé la seva feina” i que si no hagués estat per la seva experiència a les piscines, tot plegat podria haver acabat en tragèdia.

Andrea Fuentes, una llegenda de la natació catalana

Andrea Fuentes és una de les millors nedadores de la història del país. Durant molts anys va ser la parella de Gemma Mengual, així que ha aconseguit molts títols al seu costat i ara es dedica a entrenar altres atletes. La seva carrera va començar a principis dels anys 2000 i va anunciar la seva retirada l’any 2013. Durant tota aquesta etapa destaquen les quatre medalles olímpiques, tres de plata i una de bronze, que es va penjar als Jocs Olímpics de Pequín 2008 i de Londres 2012. També va participar en els Jocs Olímpics d’Atenes 2004.



Més notícies
Brandon Davies i Vladimir Brodziansky, dues de les baixes de la nit | Europa Press
Nit de comiats al bàsquet català
Notícia: Nit de comiats al bàsquet català
Comparteix
Tres jugadors del Barça i un de la Penya han anunciat la seva marxa
Javier Tebas, president de LaLiga, i Nasser Al-Khelaïfi, homònim del PSG | Europa Press
L’increïble menyspreu d’Al-Khelaïfi, president del PSG, a Tebas i a LaLiga
Notícia: L’increïble menyspreu d’Al-Khelaïfi, president del PSG, a Tebas i a LaLiga
Comparteix
El president del PSG ironitza reconeixent que no coneix el dirigent espanyol, i assegura que "el seu campionat està una mica mort"
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, i Pau Gasol, exbasquetbolista | Europa Press
Pau Gasol, molt decebut amb el fracàs de la candidatura dels Jocs d’Hivern
Notícia: Pau Gasol, molt decebut amb el fracàs de la candidatura dels Jocs d’Hivern
Comparteix
L'exbasquetbolista elogia l'actuació del govern de la Generalitat de Catalunya, i carrega contra la del d'Aragó
Ernesto Valverde, exentrenador del Barça, al Camp Nou | Europa Press
El Barça podria retrobar-se aviat amb Ernesto Valverde
Notícia: El Barça podria retrobar-se aviat amb Ernesto Valverde
Comparteix
El Txingurri, tècnic blaugrana entre 2017 i 2020, podria ser l'escollit per dirigir l'Athletic Club

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa