Món Esport
Márquez venç a Le Mans i consolida el liderat de MotoGP
  • CA

Marc Márquez segueix liderant amb puny de ferro el campionat de MotoGP. El vigent campió del món no va pujar al graó més alt del podi en les primeres tres curses de la temporada, però ja en suma tres de consecutives guanyant amb autoritat i posant distància amb els seus principals perseguidors, Johann Zarco i Maverick Viñales, que no han tingut el seu dia en el circuit de Le Mans, i això que el francès s’ha vestit de gala -ha sortit des de la pole– per fer-se fort a casa i posar pressió al líder del campionat mundial.

Després de vèncer a Austin i Xeres, el de Cervera ha aprofitat les pífies dels seus rivals per enlairar-se en la classificació i augmentar el seu favoritisme per tornar a proclamar-se campió, i això que la sortida no ha estat exemplar. El pilot de Repsol Honda sortia segon, però ha reculat fins la cinquena posició després d’una arrencada fugaç de Jorge Lorenzo i d’una acció força agressiva de Zarco, que ha pogut tombar el català en un toc que s’ha convertit en el primer ensurt de la jornada. Lorenzo s’ha situat líder i ha deixat que els seus perseguidors lliuressin una bonica batalla.

 

Però des de la cinquena i quarta posicions, Márquez ha marcat dues voltes ràpides consecutives per deixar clar que la cursa acabava de començar. En la cinquena volta, Andrea Dovizioso ha superat Lorenzo, però el company d’equip del mallorquí ha caigut dos revolts després de la maniobra d’avançament, deixant el camí lliure per a Zarco i Márquez, que s’han precipitat sobre el pilot de Ducati buscant la primera plaça. I és en aquest moment quan la cursa ha fet el gir definitiu. Márquez i Zarco han intercanviat la segona i la tercera posició fins que, de manera sorprenent i per indignació del local, el francès ha caigut en la vuitena volta, mancant-ne encara vint pel final.

Via lliure per a Márquez per atançar-se a Lorenzo. I el de Cervera no ha trigat massa en superar-lo. Quan en faltaven 18 per acabar, Márquez ha superat Lorenzo i ja no ha tingut cap oposició. Deixant marques personals de cursa -voltes ràpides-, el català ha dominat sense resistència fins el final per acabar imposant-se per tercer gran premi consecutiu.

 

Lorenzo, per part seva, ha perdut pistonada i s’ha vist avançat per Danilo Petrucci, Valentino Rossi, Jack Miller i Dani Pedrosa. Els italians han acabat pujant al podi del GP HJC Helmets de França, facilitant el lideratge de Marc Márquez en el campionat del món. Dani Pedrosa ha finalitzat en cinquena posició, Maverick Viñales ha estat setè, Aleix Espargaró vuitè i el seu germà Pol, onzè.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa