Món Esport
Márquez: “Veig pràcticament impossible ser el pilot més llorejat de la història”

Marc Márquez, que ja ha tornat a Espanya després de guanyar el seu vuitè Mundial, ha assegurat que intenta “apartar la mirada” de tots els comentaris sobre la seva històrica carrera, ja que només vol “viure el present”, però ha reconegut que se li posa “la pell de gallina” quan veu que la gent inclou el seu nom a l’altura de “llegendes ja no només del motociclisme, sinó de l’esport”. “Intento apartar la mirada i seguir el meu camí. Lògicament jo també veig el que es diu i quan escoltes el teu nom envoltat de llegendes ja no només del motociclisme, sinó de l’esport, se’t posa la pell de gallina. Si quan em retiro, que tant de bo que sigui d’aquí a molts anys, encara estic al voltant de tots aquests noms, estaré molt orgullós“, ha valorat Márquez en la seva compareixença a la seu de Repsol a Madrid.

A set títols del pilot més llorejat de la història, Giacomo Agostini, l’actual campió de MotoGP no ha descartat arribar algun dia a aquesta xifra. “Mai diré que és impossible, però sí que veig gairebé impossible igualar-lo perquè significa guanyar gairebé el doble del que he fet fins ara. Mai m’he obsessionat amb res, només vull gaudir de la meva passió”, ha recalcat Márquez, que es fixa en grans estrelles d’altres esports per créixer. “Aquest any era difícil millorar, però un dels meus ídols és Rafa Nadal. El veus i sempre està millorant. Messi marca un gol increïble i després en marca un altre de millor. És aquí on intento tenir el mirall per millorar. És clar que en aquest esport el rival et marca el nivell”, ha recordat, satisfet després de complir “un any de somni”.

“Hem aconseguit el títol i estem molt orgullosos de la forma amb què l’hem aconseguit. Anem sumant i creixent a nivell d’estadístiques, títols i ‘poles’, però m’agrada viure el present, no el passat ni el futur. Mai no m’he obsessionat en un número ni un nom. L’edat va passant i vaig intentant ser més madur, gestionar-ho tot més. El 2014 va ser un any molt bo, però tenia aquest punt d’immaduresa i d’inconsciència. Ara he completat l’any més sòlid de la meva carrera esportiva“, ha reflexionat. Quant a la seva possible renovació amb l’equip Repsol Honda, ha aclarit que fins ara ha estat “centrat al cent per cent en el campionat”. “És clar que ara començarem a parlar durant l’hivern. Cada vegada es parla abans dels contractes. La meva prioritat és escoltar Honda abans que ningú, ja que ells m’han donat l’oportunitat de ser aquí i d’aconseguir tot això” ha agraït.

Preguntat per la seva rivalitat amb Rossi, ha recordat que l’italià va declarar que el seu rival era “mereixedor del títol”. “Entenc això com una felicitació. Els pilots cometen errors en les seves carreres que els fan perdre Mundials. Són reaccions d’un pilot que ha fet molt pel motociclisme i que encara està fent molt. Jo sé diferenciar les coses i el que està fent amb la seva edat és a l’abast de molt pocs”, ha dit sobre Il Dottore.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa