Márquez: “He guanyat fins i tot el premi al que més vegades ha caigut”

Marc Márquez va caure en el Gran Premi de València, l’última prova del Mundial de MotoGP, i no va poder lluitar per la victòria per culpa d’un error estratègic: el pilot català no va col·locar-se els pneumàtics que li van recomanar des de l’equip i va acabar a terra com a conseqüència d’això. El de Cervera no va acomiadar-se d’una gran temporada amb bones sensacions, però tot i el mal sabor de boca final, res ni ningú va desdibuixar el somriure de la seva cara.

 

“Feia temps que no fallava en l’estratègia, en el moment d’escollir pneumàtics. En moltes ocasions els he escollit en el darrer moment i la cosa ha anat bé. Si falles un de cada deu cops, el percentatge encara és bo. El primer que he fet en arribar al box ha estat demanar disculpes. Ha estat el meu error i intentaré no repetir-lo de cara al futur. És molt important per a un pilot saber qui ets i on estàs, saber assimilar que has comès un error i que ha estat teu. No hi ha excuses“, va valorar Márquez després de la cursa, quan va celebrar el seu cinquè títol de campió del món.

 

L’elevat nombre de caigudes continua sent la seva assignatura pendent. El català va riure quan li van apuntar que “abans de començar l’any va dir que havies de reduir-lo” i que “ha passat de 27 a 23”. “Qui no es consola és perquè no vol. Vaig com els bancs, a l’1%”, va ser la seva divertida resposta inicial, abans de completar-la amb una explicació més llarga: “És un dels temes que vull millorar i treballaré per aconseguir-ho. No vull caure, però si haig de caure per ser campió, ho faré. Aquest cap de setmana no em jugava res, però és el meu estil. Si no caigués, potser no seria en Marc i no guanyaria tant. Hi ha gent que pregunta que per què caic tant; si estigués en el sofà no ho faria, sense cap mena de dubte”. “Ens hem emportat tots els premis: el de poles, el BMW, la triple corona i també el ‘bayeta’ [premi simbòlic al pilot que més cops ha caigut en una temporada]”, va sentenciar sobre l’assumpte Márquez.Més notícies

Nou comentari