Món Esport
Marc Márquez guanya el seu cinquè Mundial de MotoGP
  • CA
Marc Márquez celebra el seu cinquè Mundial de MotoGP.
Marc Márquez celebra el seu cinquè Mundial de MotoGP. | EFE

 

Marc Márquez confirma el seu autoritarisme i guanya el seu cinquè Mundial de MotoGP, el setè si es compten totes les competicions. El pilot català remunta cinc posicions al Gran Premi del Japó, el guanya tot i no necessitar-ho (Dovizioso ha abandonat la cursa a Motegi en l’última volta, quelcom que ja coronava el tro de Cervera) i conserva la seva dictadura a la màxima categoria del motociclisme. Només té 25 anys.

 

 

Marc Márquez arribava a Motegi, únic circuit del Mundial de MotoGP on mai havia aconseguit la pole, amb grans possibilitats de proclamar-se campió del món. Després de regnar a Aragó i Tailàndia, i a falta de quatre curses per disputar, el de Cervera estava a 77 punts del segon classificat, Andrea Dovizioso, i en tenia prou amb acabar per davant de l’italià per aconseguir la seva cinquena corona en la màxima categoria del motociclisme.

 

Dovizioso sabia que era difícil que aquest Mundial no acabés a les vitrines de Márquez, però no li volia servir en safata. Ja va demostrar-ho aquest dissabte, quan va registrar el millor temps en la sessió de qualificació, i ho ha palesat aquest diumenge amb un gran paper al Japó. La remuntada del tro de Cervera, que tot i començar la cursa sisè ha fet una molt bona sortida i des del primer moment s’ha col·locat en segona posició, no l’ha fet tremolar en un inici. I això que el català s’ha arribat a col·locar primer en algun moment puntual.

 

Arriscar i moldre

 

Tot i que les circumstàncies convidaven Márquez a ser conservador, aquest no sap ser-ho. Ell ha guanyat el que ha guanyat pel fet de ser competitiu fins i tot quan no li convé. Tal com se li ha posat la cursa en la primera volta, el quatre cops campió del món només havia de mantenir-se just al darrere de Dovizioso per deixar molt encaminat el seu cinquè títol de cara al Gran Premi de la setmana vinent, el d’Austràlia (Phillip Island). Però ell no sap el que és ser cautelós i ha estat a l’aguait en tot moment esperant la seva oportunitat

 

Aquesta ha arribat a quatre voltes de final i ell no l’ha desaprofitat. Márquez ha avançat Dovizioso i s’ha proclamat campió virtual del món. La situació ha desestabilitzat l’italià, que ha hagut d’arriscar i ha acabat caient en la corba deu. La pissarra del pas de la línia de meta ja ha avançat al tro de Cervera que era el nou campió de MotoGP i el pilot català s’ha permès una darrera volta tranquil·la abans de celebrar el seu cinquè títol en la màxima categoria del motociclisme, el setè si es compten els que va aconseguir a 125cc i Moto2. El ’93’ empata ara amb l’australià Mick Doohan en número de mundials en la màxima categoria (5) i es queda a dos de Valentino Rossi (7) i a tres de Giacomo Agostini (8), tot i que aquest en suma set més en la categoria de 350cc. Només té 25 anys, però Marc Márquez segueix fent història.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa