El pivot català de Memphis Grizzlies, Marc Gasol, no podrà acudir finalment amb la selecció als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro del pròxim mes d’agost, ja que no ha pogut recuperar-se de la lesió soferta al peu el mes de febrer passat.

“Després de mesos d’intens treball individual de recuperació, que han tingut continuïtat durant les últimes tres setmanes en la concentració preolímpica, fent tots els esforços possibles encaminats que els terminis de recuperació li permetessin formar part de la selecció a Rio, Marc Gasol no ha aconseguit l’alta mèdica necessària per fer realitat el seu objectiu, i no podrà participar als Jocs”, ha confirmat la Federació Espanyola de Bàsquet en la seva web.

La FEBR ha indicat que el català volia “agrair a tots els seus companys i membres de la selecció el respecte i suport mostrat durant aquestes setmanes de convivència” i que es convertia “en el primer seguidor de l’equip, al qual desitja l’èxit més gran possible en el seu repte olímpic”.

Marc Gasol es va acomiadar de la temporada passada de l’NBA quan es va lesionar el 8 de febrer. Aquell partit davant de Portland Trail Blazers va ser l’últim que va disputar l’internacional espanyol, ja que a final de mes va haver de passar per quiròfan per una fractura del peu dret.

A priori, el període de baixa es va estimar en quatre mesos, però la recuperació no va ser tan ràpida com es podria esperar i ja el mateix jugador va advertir abans fins i tot d’iniciar la concentració que no tenia segura la seva presència a Rio de Janeiro perquè no podia arriscar-se a anar-hi sense estar al cent per cent recuperat.Nou comentari