Món Esport
Marc Gasol canvia Memphis per Toronto i lluitarà per l’anell de l’NBA
  • CA
Marc Gasol, durant un partit amb els Memphis Grizzlies. | EFE

Els Toronto Raptors volen lluitar per l’anell i demostrar a la seva estrella, Kawhi Leonard, que té molts motius per quedar-se a Ontàrio a final de temporada, quan l’aler finalitza el seu contracte. L’actual millor equip de la Conferència Est ha aconseguit incorporar a la seva plantilla Marc Gasol, que abandonarà els Memphis Grizzlies després d’onze temporades i canviarà un equip condemnat a viure en les darreres posicions de l’Oest per un conjunt preparat per triomfar entre els millors.

 

Marc Gasol arriba a l’Air Canada Centre després d’un intercanvi que ha enviat Jonas Valanciunas, Delon Wright, CJ Miles i una segona ronda del Draf del 2024 als Memphis Grizzlies. Allà, el pivot català es reunirà amb el seu company de selecció Serge Ibaka i l’actual seleccionador d’Espanya, Sergio Scariolo, que a més d’entrenador del combinat nacional espanyol també exerceix de tècnic assistent de Nick Nurse, mànager principal de Toronto. Els 15,7 punts, 8,6 rebots i 4,7 assistències que està realitzant de mitjana ajudaran els Raptors en la seva missió de regnar a l’Est i, per què no, a l’NBA.

 

 

Marc Gasol fitxa, d’aquesta forma, pel seu tercer equip de la millor lliga de bàsquet del món, encara que amb el primer (els Lakers) mai no va arribar a debutar. El conjunt de Los Angeles el va traspassar, precisament, per fitxar el seu germà Pau. Aquest moviment, sumat als de Mirotic (Bucks) i Tobias Harris (Sixers), fa que la lluita per arribar a la final de la Conferència de l’Est encara sigui més ferotge.

 

Una retirada de samarreta històrica

 

Per la seva banda, els Memphis Grizzlies han anunciat, a través d’un comunicat firmat per Robert Pera, propietari de la franquícia, que retiraran el dorsal ’33’ de Marc Gasol. “L’impacte que ha tingut en aquest equip i en la ciutat perduraran. Estem desitjant que arribi el dia en què li donem la benvinguda a casa de nou. La seva samarreta penjarà al costat de les de Zach Randolph i Tony Allen” ha començat explicant l’empresari estatunidenc.

 

“Marc ha estat un dedicat company, jugador estrella i un pilar d’aquest equip durant les darreres 11 temporades. Juga amb cor i passió pel joc, quelcom que ens ha ajudat a classificar-nos durant set anys consecutius pels play-off. El que Marc ha fet per aquesta entitat transcendeix el bàsquet. En nom d’aquesta organització, m’agradaria agrair-li la seva sang, la seva suor i la seva dedicació als Grizzlies i a la ciutat de Memphis”, conclou un text dirigit al pivot català, que es convertirà en el primer espanyol a veure com un equip de l’NBA li retira la seva samarreta.

 

 

Marc Gasol s’acomiada de la que ha estat la seva casa als Estats Units durant més d’una dècada. La petjada del pivot català a Memphis és inqüestionablement profunda: és el líder històric de l’entitat de Tennessee en minuts (25.684), rebots defensius i totals (4.567 i 5.877, respectivament), taps (1.132) y punts (11.554).



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa