Món Esport
Manchester City-Reial Madrid: dos drames en una situació privilegiada
  • CA

El Manchester City o el Reial Madrid seran a la final de la Champions League del proper 28 de maig a l’estadi de San Siro, Milà, un dels escenaris més imponents del futbol europeu. I ho faran després de disputar una semifinal tan atractiva, com il·lògica, tenint en compte les dinàmiques dels dos equips al llarg de la temporada.

Cap dels dos equips ha il·lusionat els seus aficionats amb el seu joc, ni amb uns resultats que -fora de la competició europea- no han estat a l’alçada de dues plantilles milionàries construïdes a cop de talonari. El Manchester City s’ha encallat a la Premier League, en una temporada marcada per el mal rendiment sobre el terreny de joc dels principals clubs del país. Ni el mateix City, ni el Chelsea, ni el Manchester United de Louis Van Gaal, ni l’Arsenal han tingut la regularitat que es demana a un campió, a un equip capaç de competir per tots els títols en joc, com ho haurien d’estar aquests quatre.

La defensa de Manuel Pellegrini fa aigües per totes bandes, amb un eix mancat de la contundència i el lideratge de Vincent Kompany, colpejat per les lesions musculars durant tot el curs i per la irregularitat dels laterals Sagna i Clichy, que no acaben de rendir al més alt nivell. Al mig del camp, el tècnic xilè insisteix amb Fernando i Fernandinho, dos bons futbolistes que, al costat de Touré Yaya, havien demostrat complementar l’ivorià perfectament. Ara bé, sense Touré, resignat a la banqueta, no mostren la consistència i la solidesa adient. En atac, tot canvia. La parcel·la ofensiva del City és intimidant: Jesús Navas, Kevin De Bruyne, David Silva i Sergio Kun Agüero. Quatre autèntics cracks, quatre enormes futbolistes.

Aquest equip és quart a la Premier League, a quinze punts del líder i sense cap possibilitat de guanyar el campionat. Ha perdut punts davant el Leicester City, el Tottenham, el Manchester United, el West Ham, el Liverpool, l’Everton, el Norwich, l’Aston Villa, l’Stoke City i l’Arsenal, imperdonable si es vol lluitar pel títol. A l’FA Cup va caure davant el Chelsea, en un escandalós 5-1, i en la Capital One Cup, la copa de menys importància, va vèncer en la final al Liverpool, per penals.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa