La candidatura de Madrid, tot i arribar a la final de les votacions, no ha aconseguit el suport necessari per acollir els Jocs Olímpics del 2016. Rio de Janeiro ha estat la ciutat escollida per organitzar-los d’aquí set anys. Chicago, contra tot pronòstic, ha estat la que menys vots ha rebut durant la primera ronda de votacions. L’efecte Obama la feia una de les favorites.

Tòkio ha quedat eliminada en la segona ronda. Rio de Janeiro ha superat a Madrid en el darrer cara a cara. Per primera vegada Amèrica del Sud acollirà uns jocs olímpics. Les noves infraestructures i l’alt suport popular no han estat suficients perquè la capital de l’Estat espanyol aculli l’esdeveniment.

El president del COI, Jacques Rogge, ha llegit el nom de la ciutat escollida quan només faltaven deu minuts per arribar a les set de la tarda. Rogge ha agraït als candidats el seu esforç dins l’esperit olímpic i ha elogiat la qualitat de totes les propostes. En la presentació de la candidatura de Madrid l’objectiu ha estat aproximar-se als sentiments dels membres del COI.

L’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, ha dit que “el 86% dels espanyols donen suport a la candidatura” assegurant que Madrid “té garantit el compromís de la ciutat i el suport de tot el país”. Així mateix, el rei Joan Carles ha recomanat als membres del COI que votar per Madrid era votar “per un èxit segur dels Jocs Olímpics i Paraolímpics”.

En consonància, el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha explicat que el 77% de les infraestructures necessàries ja estaven construïdes. “Una candidatura segura, una decisió segura, perquè Espanya té acreditat que pot organitzar amb qualitat grans esdeveniments esportius i culturals”. També ha intervingut en la presentació el futbolista del Reial Madrid Raúl Gónzalez.

Un dels moments claus ha estat el discurs de Juan Antonio Samaranch que ha intentat conquerir als membres del COI. “Tinc 89 anys. Els demano, si us plau, que considerin l’opció de donar al meu gran país l’honor i la responsabilitat d’acollir els Jocs a Madrid”, ha reclamat.

Madrid es queda una vegada més sense Jocs Olímpics. El seu primer intent va ser a la dècada dels anys 50, tot i que va ser una candidatura precipitada. Gallardón també ho va intentar l’any 2005 quan els Jocs Olímpics els va aconseguir Londres per l’any 2012.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa