Món Esport
Luis Enrique: “Si no segueixo entrenant el Barça, serà perquè necessiti descansar”
  • CA

Luis Enrique ha tornat de les vacances amb les piles carregades. L’entrenador del Barça afronta un nou curs amb una motivació extrema, tal i com ha acceptat en la primera roda de premsa. El tècnic s’ha assegut davant els mitjans de comunicació després del tercer entrenament i s’ha mostrat il·lusionat en aquesta tercera temporada que acaba d’iniciar.

L’asturià ha admès haver rebut amb sorpresa la sortida de Dani Alves, però també ha deixat clar que el lateral dret està “més que ben cobert” amb Aleix Vidal i Sergi Roberto. A més, Luis Enrique ha parlat del seu futur, en el qual no es veu lligat amb cap altre equip. Aquests són els aspectes que han generat més interès de la roda de premsa:

Futur del tècnic
“Jo deixaré d’entrenar el Barça el dia que em facin fora o quan no tingui més energies. Un cop acabi el contracte valoraré la meva situació i, si no segueixo entrenant el Barça, serà perquè necessiti descansar, no perquè me’n vaig a un altre lloc.”

La situació de Bravo i Ter Stegen
“Tenen contracte en vigor i estic encantat amb els tres porters. Aquest és l’objectiu, tenir els millors jugadors. La porteria està molt ben coberta. Cada contracte té la seva clàusula de rescissió i si algun d’ells decideix marxar, té aquesta opció.”

La cerca d’un quart davanter
“És veritat que busquem un davanter i n’hi ha molts que voldrien venir. N’hi ha alguns que ja hem descartat pel preu. Ens assegurem que el davanter que vingui tingui ganes de fer-ho, de vestir la samarreta del Barça i de sumar. El que ens interessa és que tingui fe. I d’aquests n’hi ha molts.”

Messi i la seva situació amb la justícia
“No conec en profunditat ni la justícia, ni res que se li assembli. Al voltant del Barça sempre hi ha temes calents, de polèmica, i sabem que, com a personatges públics, hem d’estar-ne al marge i solucionar-lo de la millor manera. No crec que l’afecti en res, però ha de ser ell qui respongui.”

Messi i la seva retirada de la selecció argentina
“Com entrenador del Barça no ens perjudicaria. Menys partits i menys viatges. No és perfecte, però ens evitem carregar el jugador. Són paraules seves, en un moment difícil, però el temps dirà i ell mateix opinarà. Com aficionat, m’agradaria seguir-lo veient jugar amb la selecció. Com entrenador del Barça, veurem les possibilitats.”

Dani Alves i el lateral dret
“Va ser una notícia que em va sorprendre. És un jugador únic i un professional indiscutible, molt bona persona i molt alegre, a vegades massa i tot. El trobarem a faltar. Ara, tinc dos grans laterals drets i la posició està més que coberta.”

Sergi Samper i la seva renovació
“Ja està incorporat a la primera plantilla, cosa que no significa que ja tingui el lloc. El conec perfectament, però veurem i buscarem què és millor per l’equip. És un pivot pur amb ADN Barça. Valorem que es quedi amb nosaltres, però també que pugui sortir cedit.”

Motivació personal
“La motivació va in crescendo. Guanyar un cop està molt bé i el nostre primer any va ser increïble. El segon va estar molt bé, tot i que també va tenir el guió d’una pel·lícula dramàtica, sobretot al final. I aquest tercer any, hem de recuperar tots els títols, guanyar-los de nou, fer divertir els catalans i culers de tot el món. Si podem batre tots els rècords, anirem a per ells.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa