Món Esport
Luis Enrique: “Si no agrada el meu estil, m’importa un rave”
  • CA

Luis Enrique Martínez ha atès aquest dimarts els mitjans de comunicació a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, on ha volgut destacar una motivació extra per aconseguir el títol de Lliga. Dimecres, el Barça visita Riazor per disputar el partit de la 34ena jornada davant el Deportivo, un enfrontament que serà clau per no perdre el darrer tren.

El tècnic blaugrana ha estat contundent i s’ha mostrat dur alhora de respondre a diverses preguntes crítiques amb el rendiment de l’equip durant les últimes jornades, tot i que ha acceptat que la dinàmica del grup és negativa. Aquestes són les qüestions més destacables:

S’ha de sacsejar l’equip?
– “Tots hem estat en dinàmiques positives i negatives. Em basaria en el que hem estat fent fins ara. Intentar que els aspectes negatius generin menys seqüeles i que se superin. En aquest moment és important seguir amb la idea de futbol.”

A què s’aferra per ser optimista?
– “A l’únic que puc aferrar-me, als jugadors i a la fe que tinc per guanyar els partits que queden. Som un equip acostumat a jugar amb la màxima pressió. El rival ens penalitza fent molt poc, però és una situació especial a la qual ens hem d’adaptar.”

Com arriba Neymar
– “Neymar està pendent de jugar demà i això és l’únic que m’interessa Pel demés, hi haurà temps. Serà un estiuet llarg.”

L’equip encara segueix depenent d’ell mateix
– “Ja hem parlat molt d’això. L’objectiu és guanyar el proper partit i després ja veurem les dinàmiques. El futbol és així, et dóna sorpreses, igual que la vida. Del que estic segur és que guanyarà el millor de les 38 jornades. Hi ha tres candidats, veurem qui serà.”

Canvis tàctics per als propers partits?
– “Nosaltres, al llarg del partit juguem amb diversos dibuixos, com el 3-4-3 o 3-5-2. Utilitzem sortides de dos, línies de tres amb pivot entre centrals, diverses coses al llarg de la temporada. Les derrotes no tenen res a veure amb aspectes tàctics. Per això estem els entrenadors. La solució no passa per canviar una cosa.”

Com arriba Bartra?
– “Sempre és difícil per un jugador que no té possibilitat de participar en minuts. En aquest cas només puc palrar meravelles de la professionalitat de Bartra, com s’ha preparat per aquest moment especial. tinc confiança màxima en ell. És digne d’elogi. Hi ha alguns que tiren la tovallola quan no juguen minuts, i aquest no és el cas de Marc Bartra.”

– “Cada jugador té el seu perfil. Tots els que són al Brça tenen qualitat per jugar. Marc ha jugat menys del que li hauria agradat, però ha entrenat com un titular. Ha buscat cada dia tenir opcions.”

Per què no entra la pilota?
– “Hi ha una frase que potser no la coneixeu: El futbol és així. I meravellós que sigui així, perquè si guanyessin sempre els millors seria tan avorrit com ballar amb la teva pròpia germana. Hem de canviar la dinàmica negativa a positiva.”

Per què el trident no rota?
– “No tinc res a comentar sobre aquest tema.”

Personalment, com viu la situació?
– “Tinc una característica. A mi em va l’adversitat. Sóc així de gilipolles. Em va el ball. Tinc unes ganes enormes del partit de demà. No em puc imatginar la festa que ens ‘correrem’ si som capaços de guanyar la Lliga. Si pot ser, bé, però sinó, felicitarem el campió.”

Convençut de gaunyar la Lliga?
– “Per suposat, sinó no estaria aquí assegut.”

Ansietat per no tenir aventatge de punts
– “El que és evident és que l’estat d’ànim afecta pel següent partit. La clau és que comenci de la millor manera, que ens avancem al marcador. El pitjor escenari és el del dia del València, fer cinc o sis ocasions i no fer gol i que el València te’l faci en la primera jugada.”

L’equip necessita ajut psicològic?
– “Estem en una dinàmica, esportivament parlant, negativa. A partir d’aquí, no hem de treure les coses de lloc i ens centrem en el que podem controlar. Tenim el millor psicòleg esportiu, no us preocupeu perquè en això anem sobrats.”

Què perd el Barça sense Piqué?
– “Estic centrat en el que guanya l’equip. Ja que no hi serà dins el camp, hi serà fora i estarà recolzant els companys. En Gerard és un dels líders de la plantilla i estarà amb l’equip.”

Com es gestiona la pressió?
– “De la mateixa manera que hem fet fins ara. Sempre hem plantejat els partits per guanyar-los. Ara els rivals estan més a prop, però seguim tenint el mateix objectiu. Tots estem acostumats a tenir pressió. És una situació a cinc jornades que ja hem viscut i que hem de gestionar de manera positiva.”

Es va equivocar en la resposta al periodista Víctor Malo?
– “No vaig respondre. No tinc res del què disculpar-me. És més, ja sé en quin món visc, ja sé amb qui treballo, ja sé què he de fer i quines obligacions tinc. No he faltat al respecte a ningú. En canvi, molts mitjans de comunicació, molts, falten al respecte de molts professionals, com puc ser jo o d’altres. No demano que rectifiqui ningú. Res més lluny de la realitat. Si no els agrada el meu estil m’importa un rave, per dir-ho de manera educada.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa