Món Esport
Luis Enrique serà el nou seleccionador espanyol
  • CA

 

Exactament 24 anys després que, al Mundial dels Estats Units del 1994 Luis Enrique rebés un cop de colze que li va fer sangrar el nas contra Itàlia per part de Tassotti, l’exentrenador del Barça ha estat designat com a nou seleccionador d’Espanya. No tindrà clàusula de rescissió, i proposarà que l’acompanyin el seu cos tècnic (Juan Carlos Unzué com a segon entrenador, Rafel Pol com a preparador físic i Joaquín Valdés com a psicòleg. Així ho ha confirmat aquest dilluns la Reial Federació Espanyola de Futbol. L’exblaugrana ocuparà la banqueta espanyola les properes dues temporades després que l’hagin abandonat Fernando Hierro -un cop eliminat del Mundial de Rússia- i Julen Lopetegui -quan el president de la Federació, Luis Rubiales, el va acomiadar després d’anunciar-se que seria el nou entrenador del Reial Madrid-.

 

 

Luis Enrique, asturià de 48 anys, va formar part de la selecció espanyola absoluta en 61 partits entre el 1991 i el 2002. Va penjar les botes com a internacional amb l’eliminació d’Espanya del Mundial de Corea i Japó d’aquell any. Abans, el 1992, va formar part de la generació que va guanyar els Jocs Olímpics de Barcelona. 

 

“Ell volia ser seleccionador, tenia ofertes importants millors econòmicament, però ha volgut liderar els propers dos anys”, ha exposat Luis Rubiales, que confia que “l’ambient extern i intern” sigui el millor tot i el seu caràcter. Haurà de donar la primera llista el 31 d’agost per disputar dos partits contra Anglaterra a Wembley el 8 de setembre, i contra Croàcia el dia 11 a Elx, en els dos primers partits de la nova Nations League. 

 

 

 

 

Tres tàndems en un mes

 

Dos dies abans del Mundial de Rússia, que encara està en joc, la parella designada per la Reial Federació Espanyola per encarar la gran cita era la formada per Fernando Hierro i Julen Lopetegui. El cessament del segon, un dia abans del primer partit, després que s’anunciés la seva vinculació al Madrid després del Mundial, va portar a que el president de la RFEF, Luis Rubiales, apostés per Hierro com a seleccionador amb Carlos Marchena com a mà dreta. Abans que hagi acabat el Mundial, Espanya té un nou tàndem: Luis Enrique com a tècnic i José Francisco Molina, l’exporter de l’Atlètic de Madrid i del Deportivo, com a nou director esportiu.

 

“Quan Hierro em va comunicar que marxava, vaig parlar amb Molina i vam començar a treballar en aquesta línea. Vam parlar amb ell la setmana passada i va ser senzill”, ha comentat Rubiales, que ha assegurat que no ha parlat amb ningú més que amb Luis Enrique per ocupar aquest càrrec. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa