Luis Enrique: “Pep té una incidència bestial en el seu equip”

El tècnic blaugrana eleva la figura de Guardiola i considera que el partit davant el City "és un estímul"

El Barça-Manchester City d’aquest dimecres és un partit especial per Luis Enrique. El tècnic blaugrana s’efrontarà a “un amic i un dels millors entrenadors del món”, tindrà al davant un equip potent i renovat i podrà copsar el nivell del seu equip davant un rival d’entitat. “Ja es pot apreciar la mà del seu entrenador i sens cap dubte seguirà millorant aquesta versió, que ja és molt atractiva. Per a nosaltres és un estímul enorme que sigui el City de Pep”, ha afirmat en la roda de premsa prèvia a l’enfrontament del Camp Nou.

L’entrenador asturià creu, però, que aquest no serà “un partit només entre entrenadors, sinó que seran els jugadors els que el decidiran”, tot i que ha elevat la figura del seu excompany al Barça: “Tinc per hàbit valorar els amics. Pep és un amic i és fàcil valorar-lo. Em sembla un dels millors entrenadors del món, per la idea que transmet. M’encanten els entrenadors ofensius, els que pensen més en atacar que en defensar. No sóc capaç de valorar si és el millor de la història o no, però segur que serà un dels millors per haver marcat una època”.

 

Tot i el seu vincle, Luis Enrique i Guardiola no s’han vist mai entrenar: “Vaig compartir molts anys amb ell a l’equip i a la selecció. Per a mi és un gran privilegi fer el mateix al màxim nivell com entrenadors. Però que ens coneguem a nivell personal no significa que ens coneguem entrenant. De fet, no ens hem vist mai entrenar. En aquest sentit, cap dels dos té avantatge”.

Aquestes han estat les respostes més interessants de la roda de premsa de Luis Enrique:

 

El nou Manchester City

“Han canviat bastants jugadors. Pep té una implicació clara i una incidència bestial en el seu equip. Ja el veia a la pretemporada amb mecanismes característics dels equips de Pep. Sabem que volen la pilota, igual que nosaltres, que quan no la tinguin pressionaran per generar-nos problemes. És l’essència que tenim nosaltres. Som entrenadors amb mentalitat ofensiva buscant guanyar a través de la pilota.”

 

Diferències entre el Barça de Pep i el Barça de Luis Enrique

“Al final, els entrenadors hem de ser especialistes en treure el màxim possible dels jugadors que tenim. El Barça de Pep va ser únic, espectacular, basat en un estil associatiu per tenir el control del partit. Tenim una mica el mateix, però jo he intentat buscar alguna cosa que ens beneficiés mirant les individualitats dels jugadors. Però la idea és la mateixa, fer gaudir els nostres aficionats. Aquí al Barça, això es valora molt.”

 

“L’aficionat és suficientment intel·ligent per gaudir dels dos Barça. No m’he parat a pensar quin m’agrada més.”

 

La importància de la possessió

“Sí que li dono transcendència. En el 90% dels partits la guanyem. Si nosaltres tenim la pilota, no la té el rival. No hi ha millor manera de defensar-se. Puntualment, hi ha partits en els quals la possessio no té importància. Demà sí que en tindrà, ho considero així. Si la tenim nosaltres debilitarem el City i si la tenen ells ens debilitaran a nosaltres. Però això no significa que qui tingui la possessió guanyi el partit.”

 

Piqué i la decisió de seguir la Barça el 2014

“És una gran notícia que en Gerard senti això. Que és vital per a nosaltres i tota la selecció està fora de dubtes.”

 

La imprevisibilitat de Messi

“Com més participi Leo, millors resultats tindrem i més possibiltitats en atac. Ens afavoreix clarament el fet que vagi al mig del camp i crei superioritats, com que també desequilibri a la banda.”

 

Menyspreu als entrenadors

“És la vida de l’entrenador. Si guanyes és perquè és fàcil i si perds tens la culpa de tot i ets molt dolent. Amb Pep, quan va tenir la oportunitat d’agafar el primer eqiup, va ser un punt i a part amb el rendiment. A partir d’allà el Barça s’ha reconegut per aquell nivell. Menysprear els entrenadors és habitual per aquestes terres.”

Més informació

Nou comentari