Món Esport
Luis Enrique no se’n fia: les claus del Barça-PSG
  • CA

El Barça pot classificar-se aquest dimarts al vespre per a la seva vuitena semifinal de la Champions en 10 anys. Per aconseguir-ho ha de fer bo el resultat de l’anada (1-3) contra un PSG que “no ve d’excursió” al Camp Nou, tal i com va afirmar ahir el seu entrenador, Laurent Blanc.

Us oferim les cinc claus del partit (20:45).

1. Coixí: Els jugadors del Barça tenen un bon coixí de l’anada, i de fet els val qualsevol empat o derrotes de menys de dos gols per classificar-se, a banda òbviament de la victòria. Fins i tot un 0-2 en contra classifica el Barça. De totes maneres, els blaugrana no se’n fien del PSG, i el tècnic asturià sortirà amb l’equip titular.

2. Tothom convocat: Luis Enrique ha convocat a tothom, fins i tot a Thomas Vermaelen, que encara no té l’alta mèdica. El central belga -que no ha debutat en tota la temporada- se suma així als porters Ter Stegen, Bravo i Masip, als defenses Montoya, Piqué, Mascherano, Bartra, Douglas, Jordi Alba, Adriano, Alves -absent a l’anada per sanció- i Mathieu, als migcampistes Sergi Roberto, Rakitic, Busquets, Xavi, Rafinha i Iniesta, i als davanters Suárez, Messi i Neymar.

3. A l’atac: Sense especular i sense pensar en el gran resultat de l’anada, el Barça anirà a guanyar el partit. Però el PSG també. Els de Blanc tenen Pastore, Cavani i Ibrahimovic -que es va perdre l’anada per sanció- i recuperen Verratti per intentar la remuntada. “És casi impossible que el Barça no marqui”, va dir ahir Blanc, que confia en el seu equip. Avui l’exjugador del Madrid Zinezine Zidane ha opinat que “el PSG li pot fer tres gols” als blaugrana al Camp Nou.

4. La vuitena semifinal: Si el Barça es classifica serà la vuitena semifinal en 10 anys, i es mantindrà com l’equip que l’ha disputada més vegades. Els blaugrana van arribar en aquesta ronda els anys 2006 (Milan), 2008 (Manchester United), 2009 (Chelsea), 2010 (Inter), 2011 (Reial Madrid), 2012 (Chelsea) i 2013 (Bayern), de les quals el Barça en tres ocasions va arribar a la final, i sempre va guanyar el títol (2006 contra l’Arsenal, i els anys 2009 i 2011 amb el United).

5. Camí de Berlín: Els altres partits de quarts de final són el Bayern-Oporto (avui), el Mònaco-Juventus i el Reial Madrid-Atlètic (dimecres). En els partits d’anada, els alemanys de Guardiola van perdre (3-1) a Portugal, i la Juventus va vèncer (1-0) al Mònaco. Finalment, el derbi madrileny va acabar amb empat a zero en el partit al Vicente Calderón. El sorteig de les semifinals és pur, és a dir, es poden encreuar equips de la mateixa lliga i que també s’hagin trobat abans.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa