Món Esport
Luis Enrique: “No he tingut mai problemes amb cap futbolista”
  • CA

 

Luis Enrique, ha parlat per primer cop com a nou seleccionador espanyol. En la seva presentació, aquest migdia, l’asturià ha assegurat que té moltes ganes de donar la seva primera llista de convocats, on “segur que hi haurà sorpreses”. A més, ha deixat clar que no ha tingut “mai cap problema amb cap jugador” en les seves etapes anteriors, i que respectarà el que decideixi Gerard Piqué sobre la seva continuïtat o no al combinat nacional. “El seu cas és una mica diferent del d’Iniesta, perquè ja es va pronunciar fa dos anys sobre els seus desitjos. Cal analitzar cada cas de manera individual. M’agradaria comptar amb tots els jugadors, però cal estudiar els casos. Només ens queda respectar els sentiments del jugador, ha passat cert temps i pot ser positiu”, ha assenyalat.

 

El repte del nou seleccionador espanyol “és per d’aquí a dos anys”, l’Eurocopa del 2020. L’ex entrenador del Barça ha agraït el treball previ dels seus predecessors, i confia “evolucionar” com va fer al conjunt blaugrana. Sobre l’estil de la selecció, no creu que hi hagi massa canvis: “Seguirem amb el mateix estil, però cal millorar moltes coses, cal defensar millor, rebre menys gols, més pressió quan es perd la pilota i generar més ocasions. Vull que la selecció s’assembli a un equip”. No vol una “revolució”, sinó una “evolució”. 

 

Luis Enrique ha reconegut arriba “molt il·lusionat per afrontar el repte”, que la selecció té “jugadors molt bons”, i que, per tant, tindrà on triar. Pocs dies després de la seva designació, ha reconegut que encara no ha parlat amb cap jugador de la selecció, i ha confessat no tenir “pressa” per fer-ho. “Per ara, ens hem encarregat de conèixer la situació real de la federació, venir aquí i entrevistar-me amb gent. A alguns jugadors ja els conec molt bé i a altres tinc ganes de conèixer-los”. 

 

Sorpreses a les convocatòries

 

“A vegades cal tenir mà tova o donar una abraçada i altres donar un avís d’atenció. Tractaré a cada jugador de la millor manera per extreure el millor d’ell. Quan calgui tenir mà dura no tindré problema, però no sóc amic de posar moltes normes perquè als jugadors tampoc els agraden”, ha sentenciat el nou seleccionador, que ha explicat que, un cop va conèixer que era l’escollit, va fer una primera llista de 70 jugadors. “Queda molta feina per fer. Hi haurà jugadors que hagin vingut molt poques vegades, que no han vingut i que seguiran venint. La incertesa que és genera és bonica i espero que sigui una motivació per ells”, ha reconegut l’asturià, que tot i reconèixer que es fixarà amb atenció a les generacions que pugen, ha restat importància a l’edat dels jugadors: “Perquè algú tingui 30 anys no vol dir que no vingui, l’edat no m’importa”. 

 

“Hi ha un canvi a la federació, un canvi que no exclou als jugadors, sinó que els inclou de manera clara. A partir d’aquí, respecto el que hagi pogut passar i el treball amb els futbolistes dels anteriors seleccionadors”, ha prosseguit l’asturià, que ha reflectit el seu “màxim respecte” per Sergio Ramos, el capità de la selecció, després de “molts partits i molt nivell”. 

 

Luis Enrique no s’ha volgut referir al procés polític català: “No parlaré de res polític. Escoltes tantes coses… jo em sento orgullós de ser el que sóc, asturià, de Gijón, orgullós de viure a Catalunya i de ser espanyol”, ha apuntat, defensant-se dels crítics per haver-se pronunciat durant les votacions de l’1 d’octubre. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa