Luis Enrique: “No canviem la nostra filosofia ni fora, ni a casa”

L'entrenador blaugrana creu que el Barça ha de realitzar un gran partit per poder vèncer al Borussia Mönchengladbach

Luis Enrique no ha entrat en detall en gairebé cap de les qüestions per les quals ha estat preguntat, aquest dimarts a la tarda a Mönchengladbach, Alemanya, en la roda de premsa prèvia al partit de la segona jornada de Lliga de Campions entre el Barça i el conjunt local, el Borussia. Ni la titularitat fixa de Ter Stegen, ni l’opció de repetir amb Rafinha a la posició de Messi, ni les virtuts i defectes de jugar amb futbolistes a cama canviada. El tècnic no s’ha mullat en cap resposta.

Únicament ha destacat les millores obtingudes pel porter alemany, ex del mateix Borussia Mönchengladbach; els principals perills de l’equip al qual s’enfrontarà demà el seu equip i el manteniment de filosofia en relació als partits disputats al Camp Nou. “No canviem la nostra filosofia ni fora, ni a casa”, ha assegurat. Aquests han estat els temes més rellevants de la roda de premsa:

 

Retorn de Ter Stegen a Mönchengladbach

“No farem res especial perquè hi hagi un jugador que vingui a la seva ciutat o al seu equip del cor. Això no té cap influència, succeeix moltes vegades en les carreres dels jugadors i no hi ha necessitat de canviar res. Serà bonic per a ell, però res més.”

Titularitat de Ter Stegen a la Lliga i a la Champions

“No canviarà en res el que jo digui perquè escriviu o digueu el que us vingui de gust. A mi això m’interessa molt poc. La situació dels porters és la mateixa dels jugadors, que poden ser titulars o no. Tots necessiten confiança i tots la volen. Escolliré en funció del que cregui millor pel meu equip i no pretenc canviar res del que digueu o escriviu.”

 

Millores de Ter Stegen des del 2014

“M’agradaria pensar que en alguna cosa haurà millorat, encara que sigui perquè sap un idioma més. A més, entén el català i crec que ja el deu saber parlar. A nivell futbolístic, evolucionar és bàsic per a qualsevol jugador. Ell va acceptar el repte de venir i en aquests anys ha millorat el seu rendiment. I ho ha de seguir fent perquè és un dels objectius dels futbolistes.”

 

L’inici de partit del Gladbach

“No és que se solucionin els partits a l’inici, però és important com comences per generar confiança pròpia i desconfiança al rival. És important entrar concentrat i no donar cap avantatge al rival que, a més, té uns números increïbles a casa.”

 

Rafinha o Paco Alcácer?

“M’agradaria donar minuts a tots els jugadors, sense excepció, però em sembla que això no serà possible. A banda, no tinc cap intenció de donar informació a l’entrenador rival abans del partit. Vull que es trobi l’alineació una hora abans.”

 

El Barça, fort a fora i a casa

“La nostra idea és la de ser sempre poderosos a casa i fora. En teoria, a casa s’han de tenir més facilitats, però no canviem la nostra filosofia ni fora, ni a casa. El Borussia és un equip temible al seu estadi i el que tenim clar és que necessitem fer un gran partit per poder guanyar-los.”

 

Els jugadors, millor a cama canviada?

“Tinc totes les opcions. No sempre es juga a cama canviada, és en funció del que busquis, vulguis, necessitis i del perfil dels teus jugadors. Fa anys sempre es jugava a cama natural. El futbol va evolucionant i en funció dels teus jugadors, del que vulguis, percebis i de què vols que passi, prens una decisió o una altra. Però en cap cas és determinant.”

 

Les rodes de premsa de Ter Stegen i Luis Enrique, senceres:

Nou comentari