Món Esport
Luis Enrique: “No canviem la nostra filosofia ni fora, ni a casa”
  • CA

Luis Enrique no ha entrat en detall en gairebé cap de les qüestions per les quals ha estat preguntat, aquest dimarts a la tarda a Mönchengladbach, Alemanya, en la roda de premsa prèvia al partit de la segona jornada de Lliga de Campions entre el Barça i el conjunt local, el Borussia. Ni la titularitat fixa de Ter Stegen, ni l’opció de repetir amb Rafinha a la posició de Messi, ni les virtuts i defectes de jugar amb futbolistes a cama canviada. El tècnic no s’ha mullat en cap resposta.

Únicament ha destacat les millores obtingudes pel porter alemany, ex del mateix Borussia Mönchengladbach; els principals perills de l’equip al qual s’enfrontarà demà el seu equip i el manteniment de filosofia en relació als partits disputats al Camp Nou. “No canviem la nostra filosofia ni fora, ni a casa”, ha assegurat. Aquests han estat els temes més rellevants de la roda de premsa:

 

Retorn de Ter Stegen a Mönchengladbach

“No farem res especial perquè hi hagi un jugador que vingui a la seva ciutat o al seu equip del cor. Això no té cap influència, succeeix moltes vegades en les carreres dels jugadors i no hi ha necessitat de canviar res. Serà bonic per a ell, però res més.”

Titularitat de Ter Stegen a la Lliga i a la Champions

“No canviarà en res el que jo digui perquè escriviu o digueu el que us vingui de gust. A mi això m’interessa molt poc. La situació dels porters és la mateixa dels jugadors, que poden ser titulars o no. Tots necessiten confiança i tots la volen. Escolliré en funció del que cregui millor pel meu equip i no pretenc canviar res del que digueu o escriviu.”

 

Millores de Ter Stegen des del 2014

“M’agradaria pensar que en alguna cosa haurà millorat, encara que sigui perquè sap un idioma més. A més, entén el català i crec que ja el deu saber parlar. A nivell futbolístic, evolucionar és bàsic per a qualsevol jugador. Ell va acceptar el repte de venir i en aquests anys ha millorat el seu rendiment. I ho ha de seguir fent perquè és un dels objectius dels futbolistes.”

 

L’inici de partit del Gladbach

“No és que se solucionin els partits a l’inici, però és important com comences per generar confiança pròpia i desconfiança al rival. És important entrar concentrat i no donar cap avantatge al rival que, a més, té uns números increïbles a casa.”

 

Rafinha o Paco Alcácer?

“M’agradaria donar minuts a tots els jugadors, sense excepció, però em sembla que això no serà possible. A banda, no tinc cap intenció de donar informació a l’entrenador rival abans del partit. Vull que es trobi l’alineació una hora abans.”

 

El Barça, fort a fora i a casa

“La nostra idea és la de ser sempre poderosos a casa i fora. En teoria, a casa s’han de tenir més facilitats, però no canviem la nostra filosofia ni fora, ni a casa. El Borussia és un equip temible al seu estadi i el que tenim clar és que necessitem fer un gran partit per poder guanyar-los.”

 

Els jugadors, millor a cama canviada?

“Tinc totes les opcions. No sempre es juga a cama canviada, és en funció del que busquis, vulguis, necessitis i del perfil dels teus jugadors. Fa anys sempre es jugava a cama natural. El futbol va evolucionant i en funció dels teus jugadors, del que vulguis, percebis i de què vols que passi, prens una decisió o una altra. Però en cap cas és determinant.”

 

Les rodes de premsa de Ter Stegen i Luis Enrique, senceres:



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa