Món Esport
Luis Enrique: “Neymar juga així, agradi o no”
  • CA

Cadascú que ho interpreti com vulgui, ja sabem al món on estem i com funciona això. Neymar entén el futbol així i a ningú de la lliga espanyola li ha de sorprendre. Jo el convido a que segueixi gaudint del futbol”. Així de contundent ha estat Luis Enrique Martínez, tècnic del Barça, en la roda de premsa prèvia al partit entre el Barça i l’Atlètic de Madrid d’aquest dimecres, quan ha estat preguntat per les filigranes de Neymar Jr i pels cops que li propinen els rivals a la gespa.

L’entrenador blaugrana ha defensat el seu davanter, tal i com ho han fet Diego Pablo Simeone i Zinedine Zidane minuts abans, i l’ha animat a seguir amb “el seu propi estil” espectacular perquè els aficionats del Barça segueixin passant-s’ho bé veient-lo jugar. “Ell juga així, agradi o no, i el reglament ho permet. Les normes no diuen res de no poder fer retalls espectaculars amb quatre o cinc a zero. Això ja no pot sorprendre a ningú i ell seguirà fent el mateix. Potser s’han d’atacar més en d’altres aspectes que no permet el reglament”, ha conclòs Luis Enrique.

 

La roda de premsa prèvia al partit d’aquest dimecres ha tingut altres aspectes importants que es destaquen a continuació:

El joc de l’Atlètic de Madrid

“Hem de cometre pocs errors i provar, a través de la possessió, d’obrir els seus espais. El seu èxit es basa en la solidesa defensiva i en la seva qualitat en atac, capaç d’adaptar-se a diversos registres.”

 

“No espero un Atlètic que toqui massa la pilota, sinó un equip intens. Utilitzarà el joc llarg, aeri, la segona pilota, la pressió a camp contrari. Té qualitat a dalt per fer-nos mal buscant-nos les esquenes, sabent que som un equip que pressiona.”

 

El lateral dret: Sergi Roberto i Aleix Vidal

“Aquesta serà la música durant tota la temporada. Si posem l’atenció en els que juguen serà un tema i si posem l’atenció en els que no juguen, en serà una altra. Tinc una plantilla de molt nivell i cada setmana succeirà això. El que han de fer els jugadors és millorar el seu rendiment, però tots, sense excepcions. Tots cometem errors, jugadors i entrenadors, i hem d’intentar que siguin els menys possibles. Jo intento donar minuts a tots els futbolistes, sabent que no ho aconseguiré, però m’agradaria comptar amb la majoria de jugadors, tenir-los a disposició. Sé que no és fàcil mantenir el nivell sense participar en les alineacions.”

 

Sergio Busquets

“És un jugador únic. De fet, un jugador amb el seu físic demostra, un cop més, que al futbol no juguen els més ràpids, forts i amb millor colpeig. Sap què passa darrera seu, sap quan ha de jugar a un toc o dos, és perfecte en la pressió i intel·ligent a nivell tàctic. És l’extensió d’un entrenador al terreny de joc. És i serà titular amb tots els entrenadors, perquè és insubstituïble.”

 

El Trident

“Els veig capaços de conquerir tots els títols possibles. Les seves xifres ajuden a guanyar, però el seu objectiu és aconseguir els objectius col·lectius.”

 

“M’agradaria tenir-los als tres els 90 minuts de cada partit, però per poder aconseguir el que busquem, necessitem descàrregues on no participin. M’agrada dialogar amb els meus jugadors, a vegades ho pacto [els canvis] i a vegades ho decideixo jo.”

 

L’horari del partit

“Com que no ho puc controlar, ni canviar, ja no perdo energia en aquestes coses. Els que posen els horaris ens haurien d’explicar per què ho fan. M’agradaria veure un Camp Nou ple i crec que no ens podem queixar de l’assistència durant les últimes temporades.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa