Món Esport
Luis Enrique: “Mai he perdut energia en trobar confidents al vestidor”
  • CA

El partit davant el Deportivo de la Corunya d’aquest dissabte preocupa al cos tècnic blaugrana, bàsicament per dos aspectes: el Barça necessita recuperar les sensacions a la Lliga amb una victòria i ha de superar una nova aturada de seleccions sense patir sotracs, com ja va succeir en el darrer període internacional amb la patacada davant l’Alabès al Camp Nou. Així ho ha manifestat el mateix entrenador, Luis Enrique Martínez, en la roda de premsa prèvia a l’enfrontament davant l’equip gallec.

El tècnic asturià creu que el del Depor “és un partit diferent perquè hem tingut l’equip unit durant pocs dies. No serveix d’excusa, però és una situació que condiciona. I quan has tingut un resultat com el de l’Alabès, fa que plantegis el partit amb més èmfasi. És un partit d’alta tensió i és fàcil que es compliqui”.

 

D’altra banda, Luis Enrique ha volgut explicar els motius de la seva decepció amb certs mitjans de comunicació per les filtracions produïdes en els darrers mesos, tot i que ha volgut deixar clar la seva postura envers els possibles ‘talps’ dins el vestidor: “Tot això comença amb una badada que vam tenir en el partit d’Alemanya, en el qual ens va caure un full d’aspectes tàctics que es va veure reflectit en un mitjà. Més enllà de la badada, porto quinze anys de jugador i vuit d’entrenador i mai he perdut energia en confidents de dins els vestidors. Per desgràcia, és una cosa que passa a tots els equips. Seguirà passant, no ho puc controlar i no és un dels meus objectis. Ara bé, la capacitat que tenen alguns mitjans és detacable, encara que no els rebatré. Cadascú es pot fer la pel·lícula que vulgui, i n’hi ha alguns que ho saben fer molt bé.”

Aquestes són les reflexions més destacables de l’entrenador del Barça en la roda de premsa d’aquest divendres:

 

Piqué president

“No veig la tele, no vaig veure el programa. Respecte a Piqué no tinc massa a dir. Ell s’explica de meravella, té una gran capacitat per comunicar. S’ha explicat molt bé i pot ser qualsevol cosa al Barça. Ja és jugador, que és important, i pot ser el que vulgui, entrenador o president. El que vulgui ser, ho podrà ser, perquè és molt culer i un home molt preparat.”

 

La situació d’Aleix Vidal

“Veig a tots els meus jugadors amb la possibilitat de ser titulars demà.”

 

“Puc entendre l’interès que teniu, però no mai dono pistes. I amb això és el mateix. Hi ha jugadors amb els quals no comptava i que han acabat essent titulars. I això no significa que sigui fàcil canviar situacions, ni tot el contrari. Tinc totes les possibilitats.”

 

“Em preocupa qualsevol situació que succeeixi i tingui relació directa amb els meus jugadors. Però per molt que expliqui històries, les decisions són les que són i, en molts casos, parlen per elles mateixes. Pretendre explicar-vos una pelicula que no és real no ho faré, no és el meu estil. Però és la mateixa situació que tenen tots els entrenadors de Primera Divisió.”

 

Messi jugarà?

“Demà parlaré amb ell i veurem, però en principi està disponible. Igual que Samuel Umtiti.”

 

“Quan un jugador està lesionat, hi és en cada sessió d’entrenament i té relació directa amb els seus companys. Qualsevol baixa és important i si parlem del millor jugador de la història, ho nota qualsevol equip. Ho hem acceptat, com vam fer l’any passat, i hem intentat suplir-ho de la millor manera. Però hi és, participa de les reunions i sessions.”

 

Luis Suárez

“Està disponible, com tota la resta. No m’ha comentat res, he parlat amb ell i està bé. Els que fan viatges transoceànics tenen menys temps per descansar, però està en condicions.”

 

Pensant en el Manchester City?

“Només hi ha un partit, el del Deportivo. Amb la situació a la Lliga, el que volem és recuperar punts i hem de començar guanyant el Deportivo. Els jugadors coneixen la situació i pensar en un partit de la setmana que ve és un error.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa