Luis Enrique: “En el futbol, el passat no serveix per a res, encara que hagis guanyat”

L'entrenador blaugrana explica que, en motiu del Trofeu Joan Gamper, tots els futbolistes disponibles de la primera plantilla disposaran de minuts

Luis Enrique Martínez s’ha tornat a mostrar clar, en la segona roda de premsa oficial d’aquesta nova temporada. En la primera, el tècnic blaugrana ja va expressar-se de forma sincera i oberta, lluny de les sensacions habituals d’hermetisme transmeses durant les darreres dues temporades, i aquest dimarts ha seguit pel mateix camí.

 

L’entrenador barcelonista ha reiterat que el futbol no té memòria -sobretot els aficionats- i ha explicat que l’equip n’és conscient i que vol reeditar els èxits dels darrers anys, per seguir fent història: “En el futbol, el passat no serveix per a res, encara que hagis guanyat. El crèdit s’ha d’anar renovant diàriament. El que puc transmetre a tots els culers és la il·lusió amb la qual l’equip s’entrena i es prepara. El grup renova les ànsies de guanyar.”

 

Pel que fa la convocatòria i les possibilitats dels futbolistes de disputar minuts al Trofeu Joan Gamper, Luis Enrique ha admès que tots els jugadors disponibles disposaran de minuts per lluir, en la festa anual del Barça davant la seva afició. “Els porters jugaran mitja hora cadascun”, ha afirmat. “És el dia de les presentacions, jugaran tots”, ha conclòs.

 

Aquestes han estat les respostes més interessants de la roda de premsa del tècnic asturià:

 

La Copa d’Europa del 1992 davant la Sampdoria

“No me’n recordo, i gairebé millor que sigui així. Si comencem a fer comparacions, ja sabeu on era jo fa 25 anys a nivell professional. Millor no comento res, següent pregunta.”

 

El crèdit de l’equip

“Les paraules d’Andrés [Iniesta] són sàvies, com sempre. En el futbol, el passat no serveix per a res, encara que hagis guanyat. El crèdit s’ha d’anar renovant diàriament. El que puc transmetre a tots els culers és la il·lusió amb la qual l’equip s’entrena i es prepara. El grup renova les ànsies de guanyar. És un equip únic, format per un grup de jugadors destacadíssim, que s’ha reforçat de manera brillant.”

 

Overbooking al mig del camp

“Sí, tenim un número de migcampistes elevat, però també perquè s’adapten a diferents posicions. Tant Denis, com Arda, Sergi Roberto o André, poden jugar en posicons més avançades. Això li dóna a l’equip moltes possibilitats. El fet que vinguin migcampistes, en algun cas també és perquè es dóna l’opció al mercat i no la desaprofitem.”

 

Messi i Luis Suárez fora dels tres millors de la UEFA

“Poques coses em sorprenen al futbol. No sé ni qui hi ha. Tampoc em fixo en els premis individuals.”

 

L’estat de forma d’Umtiti i Digne

“Els he vist molt bé. Totes les incorporacions han vingut a un nivell físic molt alt, han fet els deures. El que he vist és tot positiu, com no pot ser d’una altra manera, i ho dic amb total sinceritat. Els jugadors que hem incorporat han vingut molt millor del que m’esperava. Venen a lluitar per un lloc. Són joves, però amb qualitat sobrada.”

Nou comentari