Món Esport
Luis Enrique: “El que voldria Cruyff és que guanyéssim fent espectacle”
  • CA

Luis Enrique ho té clar: guanyar el Madrid és clau per deixar-lo fora de la lluita per la Lliga. El tècnic asturià és conscient que una victòria blaugrana davant l’etern rival significaria “donar un cop definitiu” als blancs pel títol, deixant com a únic equip amb possibilitats l’Atlètic de Madrid, actualment segon classificat.

L’entrenador blaugrana ha parlat de Messi i el seu gol 500, de Johan Cruyff, de l’estil que va implantar el tècnic holandès i que encara es manté i de la motivació de tots -jugadors, tècnics i afició- de cara al partit de demà. Aquests són els ítems en els quals s’ha centrat la roda de premsa prèvia al clàssic:

Homenatge a Johan Cruyff

“Estic segur que el que més voldria Cruyff és que guanyem el partit donant espectacle i jugant bé a futbol.”

Motivació extra

“El Barça té un esperit competitiu a prova de bombes, fora de qualsevol dubte. Necessitem estar en el moment òptim de motivació, això és el que busquem. Davant el Madrid, per ser l’etern rival, és relativament fàcil. Ara, el que pot passar és que ens passem de motivació, això ho hem de controlar.”

Un partit de tridents

“Més que partit de tridents, és un partit d’equips. Perquè els de davant llueixin, necessiten un bon equip al darrera, ser ajudats en la pressió, bones assistències, bona defensa. I nosaltres som competents en totes les fases del joc.”

Hi haurà moltes transicions?

“Hem demostrat que som un equip perillós en transició, però demà prefereixo tenir control i possessió de la pilota. Hi haurà transicions, evidentment, pel perfil dels jugadors dels dos equips, però vull tenir un altre tipus de partit.”

Quin Reial Madrid espera

“Imprevisible. Pot ser que pressionin a dalt, pot ser que repleguin. Ja veurem. El que tinc clar és que nosaltres no canviarem el nostre estil, volem la pilota i la tindrem. Seria absurd canviar.”

Els 500 gols de Messi

“La xifra es d’una altra galàxia. Ni sumant els tots els meus entrenaments. Però estic segur que, més enllà del que pot significar un gol, estan com bojos per aconseguir la victòria.”

En què beneficia tenir un estil propi de joc?

“Tenir una idea futbolística basada en l’espectacle és agraït per tots els aficionats al futbol. Si vas al teatre i veus una obra patètica, vols que et tornin els diners. Al cinema passa igual. Al futbol no, si l’equip guanya tan és. Al Barça no és així, a més de guanyar volem una idea de futbol atractiva. No és tan important el físic, perquè es busca qualitat individual a través del domini de la pilota i la idea del joc. Al llarg de molts anys han passat molts entrenadors pel Barça i han seguit aplicant la mateixa filosofia, cadascun amb els seus matisos. És una idea que necessita de temps, paciència i de ser fidel.”

Què significa etern rival?

“No hi ha cosa que escalfi més el culer que guanyar al Madrid. El mateix que per un aficionat del Madrid. La rivalitat ha de ser ben entesa, dins els paràmetres esportius, cosa que hem aconseguit els últims anys. El que volem és que es vegi un gran espectacle i que guanyi el millor.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa