Món Esport
Luis Enrique: “Amb el doblet se’ns presenta un altre repte”
  • CA

Luis Enrique Martínez és un home optimista per naturalesa. Així s’ha definit públicament a la roda de premsa prèvia al partit d’aquest diumenge davant el València, al Camp Nou, tres dies després de la patacada soferta al Vicente Calderón en la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions.

El tècnic barcelonista vol oblidar -i fer oblidar- l’eliminació de la Champions League i la decepció que això ha comportat a l’entorn del club, amb els socis i aficionats. Aquestes han estat les intervencions més destacades de Luis Enrique:

Estat d’ànim dels jugadors
“És quelcom lògic i normal després d’una decepció. Sabem que tenim la obligació de guanyar la Champions, però un cop eliminats ens hem d’oblidar i centrar-nos en les dues competicions que queden. Ho considerem un repte important.”

“El grup està bé, recuperat. És evident que la decepció costa digerir-la, però som professionals i sabem que això és a l’ordre del dia. Se’ns presenta un altre repte i una altra oportunitat molt bonica. Hi ha pocs equips a la història que hagin fet el doblet. Serà difícil, ens costarà, tenint en compte la situació que tenim ara mateix, però ho afrontem amb il·lusió.”

“He vist molta desil·lusió, dels jugadors especialment i de tots els que formem el primer equip, perquè l’objectiu era únic i no l’havia aconseguit mai cap equip al món. Però a partir d’aquí hem de saber aixecar-nos.”

Raons d’aquesta inèrcia negativa
“Per mi això ja és passat. Ho he analitzat tot profundament, no hi ha només una cosa, ni una solució. Hi ha infinitat de factors i no els enumeraré. Hem afrontat la derrota amb enteresa i em centro en la part positiva. És arriscat treure conclusions quan encara queden sis partits de Lliga i la final de Copa.”

“Si quan estava tot bé no hem pensat que ja estava fet, ara que hem caigut no pensarem que està tot perdut.”

“No és el nostre millor moment, sense cap dubte.”

Estat d’ànim de l’afició
“La necessitem sempre, sobretot quan hi ha dificultats. Per això s’és aficionat, no per només celebrar títols. L’afició del Barça és molt intel·ligent. Sé què no perdona, com la manca d’actitud i d’ambició, però puc garantir que els meus jugadors són únics, increïbles. Guanyarem o perdrem, però mai amb manca d’actitud. El que no pot faltar és l’ambició de millorar, i això ho veig en cada entrenament.”

El vídeo d’Alves
“Coneixem Dani Alves, tots, i sabem de la seva participació a les xarxes socials. L’hem vist cantar, ballar, riure, plorar. Que sigui oportú o no, ho pot decidir cadascú, però l’únic que puc dir és que és un competidor nat, que aporta alegria a l’equip, que no es rendeix mai i que és un actiu importantíssim. La nostra decisió la mantindrem en secret, perquè no ens agrada airejar aquest tipus de temes.”

“En la situació que estem no opinaré més sobre aquest tema. Entenc totes les opinions. La intenció d’Alves no era molestar ningú, sinó ajudar, des del seu punt de vista, donar la seva opinió sobre el moment actual. L’objectiu era positiu per l’equip. L’altra cosa són les opinions individuals.”

Algun favorit per la Champions?
“Per suposat, com tots. És clar que tinc favorits. L’altra cosa és que els digui. Però va, que els sabeu tots. No fa falta ni que faci una petita insinuació.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa