Món Esport
Los Angeles, Roma, París, Budapest i Hamburg, candidates als JJ.OO del 2024
  • CA

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha anunciat aquest dimecres les cinc ciutats candidates a albergar els Jocs Olímpics del 2024: Los Angeles, Roma, París, Budapest i Hamburg i el guanyador s’anunciarà el 2017.

“El COI dóna la benvinguda a aquestes cinc ciutats espectaculars i altament qualificades per ser candidates (…) Volem enviar els esportistes a ciutats on siguin ben acollits i on la població del seu suport clar als Jocs Olímpics”, ha anunciat el president de l’organisme, Thomas Bach, en una conferència de premsa.

La ciutat californiana de Los Angeles intentarà acollir els seus tercers Jocs Olímpics, un privilegi que ja va obtenir els anys 1932 i 1984, de la mateixa manera que París, que va ser seu el 1900 i el 1924 i intentarà repetir precisament en el centenari d’aquella segona edició. Roma, que va ser seu olímpica el 1960, ja ho va intentar per als Jocs del 2020 abans que els problemes econòmics li fessin retirar-se de la carrera. Finalment, ni Budapest, capital d’Hongria, ni la ciutat alemanya d’Hamburg han acollit mai uns Jocs Olímpics.

L’any que ve els Jocs Olímpics són a Río de Janeiro, al Brasil, i el 2020 a Tòquio, al Japó. En tots dos casos Madrid va perdre en la carrera per ser l’organitzador.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa