Món Esport
Les 16 accions intolerants de l’afició que la Lliga denuncia durant l’Espanyol-Barça
  • CA

La Lliga ha denunciat al Comitè de Competició fins a 16 accions intolerants per part de l’afició del RCD Espanyol durant el partit de tornada de vuitens de la Copa del Rei, que els va enfrontar al FC Barcelona. Segons explica aquest divendres el diari As, la Lliga ha posat “de manera duríssima” el focus en aquest encontre. 

Aquestes són les 16 accions que la Lliga de Futbol Professiona ha denunciat i que podrien portar problemes seriosos per als blanc i blaus, que ja compten amb un expedient obert per part de Competició pels crits racistes a Neymar durant el partit de lliga:

1. En el moment de l’inici del partit, es van desplegar de forma simultània dos pancartesa la grada de fons Gol de Cornellà, sectors 109 i 110, per part dels aficionats presents i situats sota una gran pancarta permanent que els identificava com a integrants del grup o col·lectiu denominat com “Curva RCDE”, amb els missatges, “CATALANS RCDE ÀNGEL RODRÍGUEZ 1900 BARCELONA” amb la imatge de la Creu de Sant Jordi, i una altra amb la creu suïssa i el text “SUISSOS – FCB HANS GAMPER 1899 SUÏSSA “, en referència ambdues a la procedència dels fundadors de cada entitat.

2. Al minut 7, i des de la mateixa zona anteriorment esmentada en el punt anterior, grada Gol Cornellà, integrants del grup o col·lectiu denominat “Curva RCDE”, van exhibir durant aproximadament 1 minut una pancarta amb el lema “SHAKIRA ÉS DE TOTS” , en referència a la dona del jugador de l’equip visitant, Piqué.

3. Al minut 12, i durant el transcurs del joc, un nombre aproximat de 500 aficionats locals situats a la grada Gol Cornellà, sectors 109 i 110, situats sota una gran pancarta que els identificava com a integrants del grup o col·lectiu denominat com ” Corba RCDE “van cantar de forma coral i coordinada durant aproximadament 10 segons” PUTA BARÇA, PUTA BARÇA, EH “. Aquest càntic no va ser secundat per la resta d’aficionats.

4. En el minut 13, i des de la mateixa zona anteriorment esmentada, grada Gol Cornellà, integrants del grup o col·lectiu denominat “Curva RCDE”, van exhibir durant aproximadament 1 minut una pancarta amb el lema “ANTONIO DE LA RUA, AMB TU VA COMENÇAR TOT” , en referència a l’ex marit de la dona del jugador de l’equip visitant, Piqué.

5. En el minut 25, i des de la mateixa zona anteriorment esmentada, grada Gol Cornellà, integrants del grup o col·lectiu denominat “Curva RCDE”, van exhibir durant aproximadament 1 minut una pancarta amb el lema “F. Rouquier PRESENT “, en referència al 25è aniversari de la mort d’un aficionat del RCD Espanyol, per part del llavors grup radical d’aficionats del FC Barcelona, ​​denominat com” Boixos Nois “.

6. Al minut 26, i durant el transcurs del joc, un nombre aproximat de 500 aficionats locals situats a la grada Gol Cornellà, sectors 109 i 110, situats sota una gran pancarta que els identificava com a integrants del grup o col·lectiu denominat com ” Corba RCDE “van cantar de forma coral i coordinada durant aproximadament 10 segons” CULER, TREBALLA I DEIXA LA NAVALLA “. Aquest càntic no va ser secundat per la resta d’aficionats.

7. En el minut 28, i des de la grada Gol Prat, sectors 238 i 239, integrants del grup o col·lectiu denominat “Juvenil RCDE”, van exhibir durant aproximadament un minut una pancarta amb el lema “Rouquier. 25 ANYS AL RECORD “, en referència al 25è aniversari de la mort d’un aficionat del RCD Espanyol, per part del llavors grup radical d’aficionats del FC Barcelona, ​​denominat com” Boixos Nois “.

8. Al minut 29, i durant el transcurs del joc, un nombre aproximat de 500 aficionats locals situats a la grada Gol Cornellà, sectors 109 i 110, situats sota una gran pancarta que els identificava com a integrants del grup o col·lectiu denominat com ” Corba RCDE “van cantar de forma coral i coordinada durant aproximadament 15 segons” OLE LE LE, OLA LA LA, SER DEL BARÇA ÉS SER UN SUBNORMAL “. Dit càntic no va ser secundat per la resta d’aficionats.

9. En el minut 31, després del primer gol de l’equip visitant, precedit d’una jugada polèmica i protestada als voltants de l’àrea visitant, un nombre aproximat de 500 aficionats locals situats a la grada Gol Cornellà, sectors 109 i 110, situats sota una gran pancarta que els identificava com a integrants del grup o col·lectiu denominat com “Curva RCDE” van cantar de forma coral i coordinada durant aproximadament 15 segons “PUTA BARÇA, PUTA BARÇA, EH“. El càntic va ser continuat per uns 300 seguidors locals situats a la grada de Gol Prat, sectors 238 i 239, integrants del grup o col·lectiu denominat “Juvenil RCDE”. La resta d’aficionats no pertanyents a aquestes dues zones concretes, no van secundar dit càntic.

10. Al minut 33, i des de la grada Gol Cornellà, integrants del grup o col·lectiu denominat “Curva RCDE”, van exhibir durant aproximadament 1 minut una pancarta amb el lema “L.SUAREZ PAGÈS I MOSSEGADOR”, en referència a un jugador de equip visitant.

11. Al minut 49, durant el transcurs del joc, un nombre aproximat de 500 aficionats locals situats a la grada Gol Cornellà, sectors 109 i 110, situats sota una gran pancarta que els identificava com a integrants del grup o col·lectiu denominat com “Curva RCDE “van cantar de forma coral i coordinada durant aproximadament 15 segons” MERDA, MERDA, MEEEERDA, PUTA BARÇA, PUTA BARÇA, EH “. Dit càntic no va ser secundat per la resta d’espectadors de l’estadi.

12. Al minut 64, i des de la grada Gol Cornellà, integrants del grup o col·lectiu denominat “Curva RCDE”, van exhibir durant aproximadament 1 minut una pancarta amb el lema “PAU, TU PEU ENS MARCA EL CAMÍ”, en referència a una jugada produïda en el partit d’anada de l’eliminatòria, disputat al Nou Camp la setmana anterior.

13. Al minut 70, i en el moment que un jugador visitant va a realitzar un servei de banda durant la disputa de la trobada, un nombre aproximat de 500 aficionats locals situats a la grada Gol Cornellà, sectors 109 i 110, situats sota una gran pancarta que els identificava com a integrants del grup o col·lectiu denominat com “Curva RCDE” van cantar de forma coral i coordinada durant aproximadament 10 segons “PUTA BARÇA, PUTA BARÇA, EH”. Dit càntic no va ser secundat per la resta d’aficionats.

14. Al minut 71, amb el joc parat després d’una falta a favor de l’equip local, un nombre aproximat de 500 aficionats locals situats a la grada Gol Cornellà, sectors 109 i 110, situats sota una gran pancarta que els identificava com a integrants del grup o col·lectiu denominat com “Curva RCDE” van cantar de forma coral i coordinada durant aproximadament 10 segons “Olelé Olala SER DEL BARÇA ÉS SER UN SUBNORMAL”. Dit càntic no va ser secundat per la resta d’aficionats.

15. Al minut 80, i durant la discussió d’un jugador de cada equip, un nombre aproximat de 500 aficionats locals situats a la grada Gol Cornellà, sectors 109 i 110, situats sota una gran pancarta que els identificava com a integrants del grup o col·lectiu denominat com “Curva RCDE” van cantar de forma coral i coordinada durant aproximadament 10 segons “PUTA BARÇA, PUTA BARÇA EH”. Dit càntic no va ser secundat per la resta d’aficionats.

16. Al minut 86, i durant la discussió d’un jugador de cada equip, un nombre aproximat de 500 aficionats locals situats a la grada Gol Cornellà, sectors 109 i 110, situats sota una gran pancarta que els identificava com a integrants del grup o col·lectiu denominat com “Curva RCDE” van cantar de forma coral i coordinada durant aproximadament 10 segons “PIQUÉ BANYUT, EL TEU FILL ÉS DE TAMUDO”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa