Món Esport
Laporta posarà el seu càrrec a disposició dels compromissaris
  • CA

Joan Laporta seguirà com a president, però haurà de prendre decisions ràpid. El president del Barça ha quedat afeblit després de la reunió que ha tingut aquesta tarda amb la seva junta. Fins a vuit directius, encapçalats per Ferran Soriano i Albert Vicens, han presentat la seva dimissió “per la discrepància en la manera d’actuar arran del resultat de la moció de censura”. El president del Barça només compta ara amb deu membres en la seva junta i haurà d’escollir substituts. Tanmateix, Laporta ha anunciat que posarà el seu càrrec a disposició de la pròxima assemblea de compromissaris, que tindrà lloc al setembre.

Laporta ha comparegut davant els mitjans al costat de Jaume Ferrer i Alfons Godall, els dos vicepresidents que li queden. Els vuit membres restants s’han assegut davant ell a la sala de premsa del Camp Nou. El màxim dirigent blaugrana ha emfatitzat que tant ell com els altres directius han decidit continuar per “sentit de la responsabilitat” . “L’altra possibilitat no és que es quedaven els 17 directius menys el president. De l’altra manera, no me n’anava jo i es quedaven tots”, matisat Laporta, que ha explicat els membres que han dimitit li havien demanat la seva revelat que presentés la seva renúncia.

“Diferència de criteris”

El president del Barça ha deixat clar que continua veient els resultats de la moció de censura com “un vot de càstig” i que ha intentar buscar en tot moment “la cohesió de la junta”, però que no ha estat possible “per diferència de criteris per com havíem de continuar després del vot de censura”. Laporta ha explicat que Jordi Badia, cap de comunicació del club, serà rellevat: “És una decisió que havíem de prendre i l’hem adoptat. Ha fet un gran treball i entrem en una nova etapa”.

Els exvicepresidents Albert Vicens (primer), Ferran Soriano (econòmic) i Marc Ingla (esportiu) i els directius Josep Lluis Vilaseca, Evarist Murtra, Xavier Cambra, Claudia Vives-Fierro i Toni Rovira han estat els membres de la junta que han dimitit. L’encarregat de comunicar la decisió ha estat el fins ara vicepresident primer, Albert Vicens, que ha explicat que llegiria el comunicat que havia redactat amb el seus companys. “Ho faig jo perquè sóc l’exdirectiu de més nivell, de més rang de la junta. La decisió ha estat individual, no formen part de cada col·lectiu”, ha matisat Vicens.

“Un canvi substancial i inajornable”

Vicens ha assegurat que tant ell com els seus companys han presentat la seva dimissió “per la discrepància amb la forma d’actuar després de la moció de censura”, que “aconsellava fer un canvi substancial i inajornable en la governació del club” i que aquest “no era el parer del president i de la resta de membres que han decidir continuar”.

“Respectem la seva legítima decisió, la respectem i els desitgem que tinguin èxits”, ha anunciat Vicens, que ha valorat que “el club està en una situació esportiva, econòmica i social òptima”. L’exdirectiu blaugrana ha volgut “agrair a tots els socis la seva confiança des de juny de 2003. Aquest agraïment també és extensible als companys amb els que hem passat uns anys extraordinaris i als qui ens uneix una gran amistat. També volem donar-li les gràcies a tots els treballadors del club”.

14 han estat els directius que han dimitit des de l’arribada de Joan Laporta a la presidència del Barça. Els sis anteriors van ser Jordi Monés, Josep Maria Bartomeu, Sandro Rosell, Jordi Moix, Xavier Faus i Alejandro Echevarría.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa