Laporta contra Rosell: "Ell és el primer a fer joc brut, com a mínim al Brasil"

El president del Barça diu que si el candidat vol vendre les seves empreses és per la seva "mala consciència" i pel "tuf" que fan i reclama explicacions

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, s’ha sumat  a les acusacions abocades ahir pel precandidat a la presidència Marc Ingla contra el també precandidat Sandro Rosell, i ha recordat que si vol vendre les seves empreses és per la seva “mala consciència” i pel “tuf” que fan, pel que no ha dubtat a assegurar que Rosell fa “joc brut”.

“Aquest candidat que demana que no es faci joc brut és el primer que n’està fent, com a mínim al Brasil. Com que generen (les seves empreses) certes sospites, resulta que les ha de vendre. Fa cert ‘tuf’ a incompatibilitat. D’una altra banda, ho sabem d’ahir per mitjans de comunicació i altres candidats, resulta que té una empresa, Ailanto Màrqueting Ltda., implicada en un presumpte cas de corrupció per cinc fiscals al Brasil, juntament al governador de l’Estat de Brasília, ja a la presó per suborn”, ha recordat referint-se a les declaracions de Marc Ingla.

“Resulta que l’empresa, de la qual Rosell és propietari, sembla que va contactar amb l’organització per obtenir els drets d’un partit entre el Brasil i Portugal. Crec que Alexandre Rosell hauria de donar explicacions al barcelonisme. Vagi per davant que tots tenen la presumpció d’innocència, ell també, però cal donar explicacions per no generar confusió ni sospites. Això és greu i el barcelonisme ha de rebre les explicacions pertinents”, ha afegit Laporta sobre aquesta qüestió durant la seva intervenció en la posada de llarg de la candidatura de Jaume Ferrer, a qui ha donat tot el seu suport.

A més, ha posat èmfasi en la “mala consciència” com a motiu de la venda de les esmentades empreses. “Aquest senyor, amb un grup de comunicació darrere ensenyant una única foto, resulta que s’ha de vendre les seves empreses per ser president del Barça. No ho entenc, ha de ser que serà de mala consciència. De què treballarà? De rendes? No vull això, no vull algú que no treballi ni sàpiga la realitat del dia a dia. Jo no he deixat el meu despatx”, ha afegit.

També ha reiterat que Sandro, contràriament a Ferrer, seria un president “intervencionista”. “D’Alexandre Rosell, com a Sandro, no tinc dubte que no seguirà aquest model. Ho dic amb coneixement de causa perquè l’he tingut a la Junta Directiva i la seva forma d’actuar és intervencionista. En gestió esportiva, perquè es pensa que sap molt de futbol. Quan vam deixar de ser intervencionistes i vam deixar la gestió esportiva en mans de Rijkaard i Begiristain, és quan va començar a funcionar tot”, ha etzibat.

També crítiques a Ingla

Tampoc ha faltat una crítica, molt més rebaixada en polèmica, cap a Marc Ingla. “Ferrer no ho tindrà fàcil perquè té dos candidats més que volen apropiar-se d’aquest model. Si bé és veritat que hi han tingut la seva participació i contribució. Ingla, a qui tenim una gran estima i respecte, conceptualment defensarà el mateix model però l’experiència em porta a la conclusió que en moments en què vinguin bufetades s’amagarà, i quan calgui prendre decisions sota pressió sempre busquen la que els deixa més coberts”, ha apuntat.

“No se la juguen, i quan te la jugues sempre hi ha un risc, però en futbol has de fer-ho i pensar que el risc sigui calculat. Exemples, l’UNICEF i Guardiola, primer hi van estar en contra tot i que després els vam convèncer. La presidència requereix lideratge i decidir bé quan s’ha de fer. Si haguéssim seguit Ingla i altres membres de la seva candidatura, no hauríem fet bé”, ha afirmat.

Nou comentari