La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) rep aquest dilluns, de la mà del President Torra, la Creu de Sant Jordi, el guardó que reconeix la valuosa aportació de l’entitat per difondre la pràctica de l’esport. L’acte d’entrega dels premis es farà aquesta tarda a les set del vespre al Palau de la Música de Barcelona.

 

El govern de la Generalitat ha destacat que la UFEC, nascuda el 1933 amb el nom d’Unió Catalana de Federacions Esportives, fou presidida per Pompeu Fabra. Amb motiu de la Guerra Civil va haver de cessar la seva activitat, i no és fins a la instauració de la democràcia que recuperaria el seu paper com a representant de l’esport català. El reconeixement remarca “els valors en què s’inscriu la UFEC –la solidaritat, la col·laboració i l’esforç mutu-” i que “afavoreixen el desenvolupament cívic i cultural arreu del país”.

 

El president de la Unió de Federacions, Gerard Esteva, afirma que és “un honor que es reconegui la nostra tasca com a entitat de foment de la cohesió social i el teixit associatiu català fent referència al nostre primer president, Pompeu Fabra, i la seva filosofia que ha continuat fins avui en dia”. A més, el reconeixement també ho és a la “fortalesa de les entitats esportives, que malgrat la crisi econòmica han sabut mantenir els valors i la cohesió en la societat a través de l’esport”, rebla.Nou comentari