La UEFA obre expedient al Barça per les estelades d’aquest dimarts

El màxim organisme del futbol europeu torna a posar el dit a la nafra, però no prendrà cap decisió definitiva fins que el TAS no resolgui l'expedient anterior de 150.000 euros

La UEFA no ha esperat ni 24 hores per obrir-li un nou expedient al Barça per l’exhibició d’estelades. Ho va fer per primer cop a la final de Berlín del 2015, va repetir sanció a la fase de grups de la temporada passada i torna a fer-ho en el primer partit de la Lliga de Campions 2016-17, el que enfrontava el conjunt català amb el Celtic de Glasgow.

Segons ha avançat la Cadena SER, el màxim organisme del futbol europeu ha decidit obrir un nou expedient per l’exhibició de banderes independentistes, els xiulets a l’himne de la Lliga de Campions i la reivindicació sobiranista d’abans i durant l’enfrontament. Tot i això, la UEFA no prendrà cap decisió ni sancionarà el Barça abans que el TAS resolgui el cas anterior, una multa de 150.000 euros que el conjunt català es nega a pagar.

 

La institució esportiva va sancionar el Barça a pagar 30.000 euros per la mostra d’estelades de la final de la Champions League del 2015, a Berlín. Una sanció inspirada per una denúncia d’una delagada ucraïnesa de la mateixa UEFA present a l’Olympiastadion de la capital alemanya. Aquella va ser la primera vegada que les banderes sobiranistes es convertien en protagonistes d’una final europea. El Barça, contràriament a la opinió pública, va decidir pagar la multa i reunir-se amb la UEFA per evitar futures sancions, unes converses que evidentment no van servir per a res. Poques setmanes després, l’organisme va tornar a sancionar el club català amb 40.000 euros per l’exhibició d’estelades al Camp Nou, en el partit entre el Barça i el Bayer Leverkusen.

Però Bartomeu es va plantar. Aquells 40.000 euros ja no van ser acceptats i el Barça va recórrer, primer a la mateixa UEFA, i després al Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS), la màxima instància jurídica de l’esport. Pendents de la resolució del TAS, la mateixa UEFA va entendre que l’entitat barcelonina retardava el pagament i va decidir aplicar una nova multa de 150.000 euros pels interessos de demora. De moment, però, tot segueix pendent de la decisió del TAS.

Nou comentari