La UEFA nega tenir cap proposta per canviar el format de la Champions League

Una font del màxim organisme europeu del futbol explica a The Guardian que "no hi ha plans per evolucionar el nostres campionats"

Rumors i més rumors. La majoria dels grans clubs europeus de futbol, sobretot els associats a l’ECA, consideren que la Champions League ha quedat obsoleta. El format actual no els permet evolucionar positivament, ni en ingressos televisius, ni en taquillatge, ni en emoció esportiva. Tot i això, aquests clubs no han proposat a la UEFA un canvi concret per la construcció d’una nova Lliga de Campions.

Aquest dijous, diversos mitjans de comunicació a Europa han informat de l’existència d’una idea cuita als despatxos d’Associació de Clubs Europeus (ECA), d’on el Barça n’és un dels principals promotors -amb Josep Maria Bartomeu al capdavant-, una iniciativa que hauria arribat a la UEFA en forma de proposta. El canvi teòricament proposat és la realització de dues lliguetes de vuit equips cadascuna en la fase on actualment hi ha vuit grups de quatre equips. Aquesta nova lligueta permetria que els millors conjunts d’Europa poguessin disputar més partits d’alt nivell abans d’arribar a la fase final, la fase d’eliminatòries habitual.

Aquesta proposta, però, no existeix o, de moment, no ha arribat a la taula de la UEFA. L’ECA no l’ha presentada i, per tant, la UEFA no l’ha pogut estudiar. Fonts properes al FC Barcelona han aclarit a El Món que els clubs pertanyents a l’associació no han plantejat, ni redactat, un projecte concret i tancat i que, per tant, la UEFA encara no pot tenir res per valorar.

De fet, el diari britànic The Guardian ha parlat amb una font de la mateixa UEFA, que ha confirmat que “no hi ha cap pla per evolucionar el format de les nostres competicions de clubs. En aquests moments no hi ha propostes concretes sobre la taula. No n’hi ha des de l’inici del nou cicle 2015-18″.

Cal recordar que fa unes setmanes, els cinc principals clubs anglesos es van reunir amb un magnat per estudiar la construcció d’una nova Superlliga Europea amb la participació dels més grans clubs europeus.

Nou comentari