El Barça s’ha convertit matemàticament en campió de lliga aquest dimecres a la nit. És la tercera lliga consecutiva que aconsegueix i el novè títol de les últimes tres temporades amb Guardiola d’entrenador. En tota la història de l’equp, ja són 21 de títols de lliga.

La victòria ha arribat després d’empatar 1-1 amb el Llevant a l’estadi Ciutat de València amb gols de Keita i Caicedo. I és que el Barça necessitava només un punt per proclamar-se automàticament campió de Lliga. I ho ha fet davant del Llevant, amb el precedent de l’any 2005 quan ja va guanyar una lliga al camp del Llevant.

Guardiola molt satisfet

L’entrenador del Barcelona, Pep Guardiola, ha comentat després d’aconseguir el tercer títol de Lliga consecutiu que “s’han fet tres quarts de temporada espectaculars”.

I ha reconegut que “el d’avui era un partit amb molta angoixa per part de tots. Hem anat a buscar un equip que ens ha esperat, però en els últims 15 minuts s’ha tancat el partit”, ha assenyalat.

Després d’aconseguir el títol, ara s'”intentarà gaudir amb tota al gent i amb molt civisme i tranquil·litat”. “L’alegria és molt gran, immensa per les dificultats. Cal disfrutar-ho i assaborir-ho divendres amb tota la gent de Barcelona”, ha apuntat recordant la rua programada per tota la ciutat.

A més, Guardiola ha manifestat que el títol serveix per reafirmar “l’hegemonia del Barcelona, que es tradueix en 11 títols en vint-i-pocs anys”. “Sense els jugadors això no seria possible. S’ho han treballat cada dia amb el seu esforç i al final arriben els èxits. Són únics i la tasca del club serà buscar-los els seus substituts”, ha avançat.

Una nit de festa

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa per aquesta nit de celebració blaugrana. A més, juntament amb diversos mitjans de comunicació ha organitzat un espectacle festiu a la plaça de Catalunya com a centre neuràlgic de la celebració en acabat del partit contra el Llevant. De la seva banda, la Guàrdia Urbana de Barcelona ha previst el dispositiu habitual per facilitar la mobilitat al centre de Barcelona, garantint el compliment de l’ordenança de convivència, i l’operatiu de seguretat que despleguin els Mossos d’Esquadra.
La crònica del partit “minut a minut”

Tota la temporada del Barça al SingularNou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa