Món Esport
La primera de cinc finals: les claus del Barça-Getafe
  • CA

ALINEACIÓ DEL BARÇA: Bravo, Alves, Bartra, Mathieu, Adriano; Busquets, Xavi, Rafinha; Messi, Suárez i Neymar

El Barça juga aquest dimarts al vespre al Camp Nou contra el Getafe (20:00) la primera de les cinc finals que resten perquè acabi el campionat de Lliga. Us oferm les 5 claus del partit:

1. Getafe: En partits com els d’avui es poden perdre títols. El Getafe es troba en una situació còmode, és 13è amb 36 punts, 8 més que l’Almeria (18è), l’equip que marca la zona de descens. L’equip madrileny ho hauria de fer molt malament en aquest tram final per veure perillar la permanència a Primera Divisió. El Barça no s’ha de confiar del seu rival, amb qui ja va topar en la primera volta (0-0), i amb qui va tornar a empatar la temporada passada.

2. Rotacions: L’equip de Luis Enrique jugarà el següent partit el dissabte 2 de maig al camp del Còrdova, el cuer, que té peu i mig a Segona Divisió. Si el Barça suma 6 punts en aquests dos partits, tindrà tocar el títol de Lliga, a tres jornades del final del campionat. Per aquests dos partits, i amb l’anada de les semifinals contra el Bayern -6 de maig- el tècnic asturià farà rotacions per assegurar-se que els jugadors arribin frescos. Avui jugadors com Bartra, Adriano, Rafinha, Xavi o Pedro podrien ser titulars o, almenys, jugar uns quants minuts.

3. Convotats: Luis Enrique ha deixat fora de la convocatòria Gerard Piqué -per decisió tècnica- i Jordi Alba, sancionat. També ha deixat fora Jordi Masip, Douglas i Thomas Vermaelen, tot i que aquest últim ja té l’alta mèdica. El més provable és que els centrals siguin Mascherano i Bartra, i que Mathieu i Adriano es disputin el lateral esquerre. Els qui descansin avui podrien ser titulars dissabte, això sí, amb el cap posat també en el Bayern de Pep Guardiola.

4. Messi: Està enxufadíssim. Ho ha jugat tot, i només s’ha perdut mitja part contra la Reial Societat. En cas que l’argentí jugui els cinc partits que queden de Lliga sumarà un total de 3.375 minuts en tot el campionat, això són 105 més que els que va jugar la temporada 2011-2012 (3.270), l’any que ha jugat més minuts.

5. Lluita pel títol: El Reial Madrid, segon a dos punts del Barça, rep demà a les 20:00 l’Almeria, equip que s’està jugant la permanència. Els blancs, doncs, jugaran demà sabent el resultat dels blaugrana. Això també passarà aquest dissabte, ja que el Barça juga a les 16:00 i el Madrid ho fa a les 20:00 al camp del Sevilla, i també en l’antepenúltima jornada -l’última amb horaris confirmats-, quan els blaugrana rebran la Reial Societat (dissabte 9 a les 18:00). El Madrid-València es jugarà el mateix dia a les 20:00. Si el Barça guanya els seus partits, la pressió sempre serà pels blancs.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa