La Policia brasilera deté un home per suposats vincles terroristes a Rio

 

 

Les forces de seguretat brasileres han detingut a l’estat de Rio de Janeiro un home de 28 anys suposadament vinculat a organitzacions terroristes, una setmana després que deu sospitosos més fossin arrestats per càrrecs similars.

  

  

L’última operació ha tingut lloc a Nova Iguaçú i ha implicat l’arrest de Caher Kalaoun, d’origen libanès. Segons fonts esmentades pel diari O Globo, ha estat detingut arran de les seves publicacions a internet i que, per exemple, fes apologia del grup Estat Islàmic.

  

  

L’advocat, Edison Ferreira, ha negat que el seu client “tingui vincles amb grups terroristes” o pretengui cometre algun tipus d’atemptat, tot i que té antecedents després d’haver estat detingut el maig del 2014 -poc abans del Mundial de futbol- per possessió il·legal d’armes.

  

  

El 21 de juliol, les autoritats brasileres van detenir una desena de persones acusades de pertànyer a una cèl·lula “amateur” que planejava cometre atemptats durant els Jocs Olímpics en nom d’Estat Islàmic. Després de les primeres batudes, la Policia va arrestar dues persones més.

  

  

El Brasil ha incrementat les seves mesures de seguretat arran de la cita esportiva que començarà el 5 d’agost i a la qual acudiran uns 500.000 visitants. Les autoritats han anunciat un desplegament sense precedents que implica tots els cossos i forces de seguretat de l’Estat.

 Nou comentari