La Plataforma Proseleccions considera que el Catalunya – Argentina va ser un èxit

Els 53.000 aficionats del camp i els 958.000 espectadors ho avalen

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes ha valorat molt positivament les dades que van acompanyar aquest dimarts el partit entre les seleccions catalana i l’argentina. Així, les 53.000 persones que van seguir-lo des del Camp Nou i els 958.000 espectadors que van mirar el partit per TV3 a Catalunya demostren que “és evident que seguim sumant i que la progressió és positiva”.

La Plataforma ha remarcat també la “dificultat” que comporta organitzar partits com aquest, als quals la Federació Espanyola de Futbol “posa traves de tot tipus” perquè “no tinguin repercussió i, si s’escau, fins i tot perquè Maradona no aparegui per enlloc”.

La Plataforma ha volgut felicitar la Federació Catalana de Futbol i tota la seva junta directiva per la “gran feina realitzada aquests últims mesos” i culminada ahir amb el partit entre la selecció catalana i l’argentina al Camp Nou. Recorden que “en pocs dies” s’ha passat de “descartar el partit de Nadal”, perquè calia “posar fi a aquell model”, a “aconseguir celebrar el I Torneig Catalunya Internacional” amb Cruyff de seleccionador i contra la doble campiona del món, Argentina.

Expliquen que tot i les traves, ahir 52 televisions de tot el món “van conèixer la nostra voluntat de competir oficialment i molts espectadors van poder llegir en 7 idiomes diferents el nostre l’eslògan ‘Una nació Una selecció!'”. Així, afegeixen que “per si la notícia de Cruyff assumint la selecció no va ser prou”, ahir, “la sola celebració del partit i la victòria assolida, segur que va servir perquè molts més situessin Catalunya al mapa del món”.

Satisfacció per les dades d’audiència

Defensen que 53.000 persones, 10.620 més que en l’últim partit davant l’Albiceleste, jugat en època primaveral, “fan del partit i de l’organització un èxit”. També valoren positivament les dades d’audiència, ja que prop d’un milió d’espectadors (958.000) van seguir el partit per TV3 a Catalunya. Això equival al 32’1% de ‘share’, quan el ‘share’ mitjà de TV3 és del 15%. Ahir, doncs, el Catalunya-Argentina va tenir el doble d’audiència de l’habitual a Televisió de Catalunya i 609.000 teleespectadors més que l’últim Catalunya-Argentina, del 2008.

La Plataforma es felicita també pel bon joc de la selecció, “fidel al model de Cruyff”, així com “pels gestos de solidaritat” en els quals va estar emmarcat el partit gràcies a l’acord entre la Federació Catalana de Futbol i la Fundació Johan Cruyff.

També, feliciten “tots els que dia a dia ens doneu suport per una causa difícil” però “on es demostra que avancem”. Així mateix feliciten els jugadors, “que van fer història tot derrotant 4 a 2 a Argentina, fita més que destacada per a qualsevol altre selecció del món”.

Nou comentari