Món Esport
La Penya no obra el miracle: hi haurà Clàssic a la final de la Copa de bàsquet
  • CA
Thomas Heurtel, durant la Copa del Rei del 2019, disputada a Madrid.
Thomas Heurtel, durant la Copa del Rei del 2019, disputada a Madrid. | Europa Press

No ha pogut ser. El Divina Seguros Joventut cau eliminat de la Copa del Rei 2019 de bàsquet en mans del Reial Madrid. Els blancs imposen l’autoritat que se’ls pressuposava sobre el paper, eliminen els badalonins sense pietat (93-81) i se citen amb el Barça Lassa a la gran final d’aquest diumenge al WiZink Center (19.30h / #Vamos), que ha acabat patint, però ha superat l’Iberostar Tenerife (92-86).

 

El Barça disputarà la final de la Copa del Rei per segon any consecutiu i intentarà revalidar el títol aconseguit l’any passat a Gran Canaria davant el Reial Madrid després d’imposar-se a l’Iberostar Tenerife. Els de Pesic s’han mostrat molt sòlids en defensa en tot el partit i han deixat en 29 punts al descans a l’Iberostar Tenerife. Els canaris s’han arribat a acostar a una diferència de 6 punts, però els blaugrana han respost amb contundència. Amb un Ante Tomic discret, Pau Ribas i Adam Hanga han estat els líders del conjunt català; el primer ha demostrat que té un idil·li especial amb la Copa del Rei (va ser l’MVP de la final de l’any passat), i l’aler hongarès ha fet una exhibició defensiva i no ha tingut problema a lluir la seva habilitat d’anotar en camp obert.

 

A la represa, els culers han seguit mostrant la solidesa de la primera part. Thomas Heurtel i Kevin Pangos han exercit de líders a la pista i Kyle Kuric ha rematat la feina amb els seus triples. Els culers han anotat 31 punts en el tercer quart i, malgrat uns minuts de relaxació en l’últim període en què l’Iberostar Tenerife s’ha acostat al marcador amb un parcial de 7 a 24, s’han acabat imposant al conjunt canari.

 

D’altra banda, el Joventut no ha pogut donar continuïtat a la gran victòria d’aquest divendres contra el Baskonia i, encara que han donat guerra fins a l’últim moment i ha certificat la seva defunció molt dignament, no ha pogut forçar una final catalana a la Copa del Rei. El Madrid ha estat superior als badalonins en tot moment i s’ha classificat per a la seva sisena final consecutiva. Els blancs han aconseguit desactivar l’efecte Laprovittola de la Penya i, de la mà de Randolph, Ayón, Deck i Campazzo han segellat el passi al partit decisiu de la competició que l’any passat se’ls va escapar en una final davant l’etern rival.

 

D’aquesta forma, Barça Lassa i Reial Madrid repetiran la final de la temporada passada, en què els blaugrana es van imposar (90-92) malgrat que no havien arribat a Gran Canària amb el cartell de favorits. Els culers, que feia deu dies que havien canviat d’entrenador –Svetislav Pesic havia aterrat al Palau Blaugrana per capgirar la mala dinàmica i la realitat és que va començar amb bon peu– i van guanyar la Copa cinc anys després. Un any després, els catalans es retrobaran amb el seu etern rival amb l’objectiu de defensar el tron amb autoritat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa