Món Esport
La maledicció d’Anoeta continua
  • CA

Mikel Oyarzabal i Gerónimo Rulli han estat els responsables que el Barça no hagi sumat, aquest dissabte, tres punts importantíssims a la Lliga i hagin provocat que l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid s’hagin apropat a tres i quatre punts dels blaugrana al campionat.

Luis Enrique ja ho va avisar divendres: “És el partit més complicat de la Lliga”. No va exagerar. Tenint en compte, però, aquestes paraules, el tècnic blaugrana no ha semblat prendre-s’ho tan seriosament com ho va vendre la vigília de l’enfrontament. Sense Jordi Alba, Rakitic i Iniesta, a la banqueta per decisió tècnica, i amb un Arda Turan perdut al mig del camp barcelonista, els culers s’han topat contra un mur defensiu i contra un estat mental propi ple de buits.

De la mateixa manera que va succeir davant el Reial Madrid i en la primera part del partit d’anada del quarts de final de la Lliga de Campions, davant l’Atlètic de Madrid, l’equip de Luis Enrique s’ha colapsat a la frontal de l’àrea. Cap idea, cap recurs. Ni Messi, ni Neymar, ni els migcampistes avui titulars, han estat capaços de desfer la defensa local, ni de penetrar amb perill a la seva àrea.

La derrota es converteix ja en la cinquena dels últims sis partits a Anoeta. El Barça no hi guanya des de la temporada 2006-07, quan els gols d’Iniesta i Samuel Eto’o no van servir per a que l’equip blaugrana s’endugués una Lliga -millor no recordar què va passar en les últimes jornades- que tenia pràcticament guanyada. Com l’actual.

Amb el descens de la Reial Societat, el Barça no va tornar a visitar Sant Sebastià fins el curs 2010-11, amb Pep Guardiola a la banqueta. Aquell any, la Reial va vèncer per 2-1 i va iniciar una maledicció que encara continua. En la 2011-12, l’última de Pep, bascos i catalans van empatar a dos gols. Amb Tito Vilanova, l’equip es va deixar remuntar un 0-2 al marcador per acabar perdent, als instants finals, per 3-2; amb Martino el partit va acabar amb 3-1 pels locals i amb Luis Enrique, tots ho recordaran, van acabar 1-0, amb tot el seguit de fets que van succeir l’enfrontament (Messi enfadat amb Luis Enrique, Zubizarreta destituït i Bartomeu convocant eleccions).

Aquesta temporada, el Barça tampoc ha sabut treure un bon resultat d’Anoeta. Un molt mal partit dels blaugrana i un golàs de Mikel Oyarzabal ha posat la Lliga vermella com un tomàquet, el mateix color amb el qual han acabat les galtes dels homes de Luis Enrique, en un partit per oblidar. L’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid s’apropen i la Lliga bull. Els barcelonistes hauran de treballar, altra vegada, de valent fins al final del campionat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa