El Barça, l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid es juguen aquest dimecres les seves possibilitats de seguir lluitant per la Lliga. Ho faran només en quatre hores, des de les 20:00, quan el Barça iniciarà el seu partit davant el Deportivo de La Corunya, a Riazor, passant per les 20:45, amb l’Athletic Club-Atlètic de Madrid i acabant amb l’enfrontament entre el Reial Madrid i el Vila-real, a les 22:00 al Santiago Bernabéu.

Cap dels tres conjunts tindrà un partit fàcil. El Deportivo ha aconseguit treure dos empats en les seves dues últimes visites al Camp Nou: l’última jornada de la temporada passada (2-2), amb el Barça no jugant-se absolutament res, i el partit de la primera volta d’aquest nou curs (també 2-2), amb remuntada inclosa en una segona part per oblidar. Víctor Sánchez del Amo, tècnic del conjunt gallec, ja va avisar aquest dimarts que el seu equip plantejaria el partit de la mateixa manera que els darrers, sense por a un equip que necessita urgentment sumar tres punts per no perdre el tren de la Lliga.

El Barça no té opció. Ha de guanyar i no té cap més oportunitat per agafar el títol amb les dues mans. Les últimes tres derrotes a la Lliga i, sobretot, l’eliminació a la Champions League, han deixat l’equip molt tocat, fins al punt de poder perdre un campionat que tenia al sac i pràcticament lligat fa només tres setmanes. La baixa de Gerard Piqué per sanció i la més que probable titularitat de Marc Bartra encapçalen els dubtes de l’equip, juntament amb la tornada a l’onze de Dani Alves, després de veure des de la banqueta la derrota davant el València, al Camp Nou. Luis Enrique, en un estrany moviment, ha convocat el lateral dret Douglas Pereira i ha deixat a Barcelona el català Aleix Vidal, fitxat l’estiu passat per ser el reemplaçant principal d’Alves.

L’equip necessita que el trident recuperi la seva fam de gols i de futbol, i no pot permetre’s una altra patacada que el podria dur fins al tercer lloc de la classificació. Messi va tornar a marcar després de sis partits sense fer-ho i l’argentí arriba amb la confiança per tornar a liderar el grup cap a un nou títol de Lliga, el 28è de l’entitat blaugrana. Tot i això, Neymar Jr, un futbolista que va acabar essent decisiu per la consecució del triplet la temporada passada, no passa per un bon moment de forma. Molt criticat per certs sectors arran de la seva picabaralla amb Jordi Alba i al seu pobre partit davant el València, el brasiler necessita tornar a brotar i a brillar al terreny de joc, per tal que l’equip se’n beneficii.

Tres quarts d’hora després del xiulet inicial a Riazor, l’Atlètic de Madrid visitarà San Mamés, en un complicat enfrontament davant l’Athletic Club de Bilbao, que també s’hi juga participar la propera temporada a la Lliga de Campions. Els de Valverde, sense Aduriz, buscaran el triomf davant uns matalassers amb fam de Lliga. A les 22 hores, el Vila-real aterrarà al Bernabéu per espantar l’equip de Zidane, molt motivat arran dels darrers resultats a la competició de l’Estat espanyol i a Europa.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa