Món Esport
La junta del Barça no haurà de fer front els avals perquè la sentència li ha donat la raó
  • CA

Finalment la junta directiva del Barça no haurà d’avalar el pressupost. Una sentència del jutjat de primera instància número 24 de Barcelona ha donat la raó al consell que presideix Joan Laporta al desestimar la demanda formulada pel soci Vicenç Plà i Cibrián.

“No resulta transcendent com vol fer creure el senyor Plà que el primer any de mandat del senyor Laporta hagi de comprendre el curt interregne transcorregut en els nou dies que van del 22 al 30 de juny de 2003, doncs encara que aquest jutjat fa seva la solució donada per l’Audiència Provincial de Barcelona que ha de computar-se aquell període com un primer any de mandat, amb vista a l’exercici econòmic que no és coincident amb aquell, les obligacions haguessin estat pràcticament les mateixes amb independència d’aquell transcurs temporal”, dicta la sentència.

164 milions de pèrdues a l’exercici 2002-2003

Plà va interposar la demanda pel cas dels avals Laporta i la seva junta després que, a petició d’un altre soci, el jutjat de primera instància número 30 de Barcelona obligués a l’actual directiva del Barça a convocar eleccions, ja que considerava provat que els seus primers vuits dies en el càrrec (els últims de la temporada 2002-03) eren equivalents a un any de mandat. Laporta i els seus directius van tancar l’exercici 2002-03 amb 164 milions de pèrdues. Segons la normativa vigent, hauria d’haver avalat el 15 per cent del pressupost en la campanya següent.

El soci demandant sol·licitava al jutge que declarés nul·la la presa de possessió de l’actual directiva blaugrana -comportaria un nou procés electoral- o, subsidiàriament, que l’obligués a avalar part del pressupost de l’entitat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa