Món Esport
La Generalitat vol reactivar els Jocs de Nacions sense Estat
  • CA

La Generalitat té la voluntat de reactivar els Jocs de Nacions Sense Estat, un projecte que havia impulsat Josep Lluís Carod-Rovira l’any 2007 i que es va suspendre per la crisi econòmica. Aquesta idea es recupera amb la voluntat de fomentar les seleccions nacionals.

I és que segons ha manifestat Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport, respecte les seleccions la Generalitat mantindrà durant aquesta legislatura “el compromís de promoure el seu reconeixement internacional, ajudant a tots els agents implicats i impulsant els Jocs de Nacions sense Estat”.

Tibau també ha explicat que la política esportiva del nou govern es basarà en “l’excel•lència, els valors i la nació”. I en aquest sentit, la Generalitat potenciarà un nou desplegament normatiu “adaptat a la realitat esportiva del país” i crearà oficines d’atenció a les federacions i un programa d’excel•lència per a l’esport federat.

Empresa, esport i universitat

A més es desenvolurà el ‘Catalonia Sports Bureau’, que hauria de servir per captar nous esdeveniments esportius internacionals, així com per connectar empresa i universitat en la investigació esportiva a nivell mundial.

Després de cinc mesos de govern, segons Tibau, el govern ha exposat que s’ha subvencionat amb 17,2 milions d’euros a federacions i consells esportius, i que es destinaran 45 milions més a la construcció d’equipaments esportius. A més, 263 promeses de l’esport català han estat becats amb 631.000 euros.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa