Món Esport
La Generalitat vol reactivar els Jocs de Nacions sense Estat

La Generalitat té la voluntat de reactivar els Jocs de Nacions Sense Estat, un projecte que havia impulsat Josep Lluís Carod-Rovira l’any 2007 i que es va suspendre per la crisi econòmica. Aquesta idea es recupera amb la voluntat de fomentar les seleccions nacionals.

I és que segons ha manifestat Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport, respecte les seleccions la Generalitat mantindrà durant aquesta legislatura “el compromís de promoure el seu reconeixement internacional, ajudant a tots els agents implicats i impulsant els Jocs de Nacions sense Estat”.

Tibau també ha explicat que la política esportiva del nou govern es basarà en “l’excel•lència, els valors i la nació”. I en aquest sentit, la Generalitat potenciarà un nou desplegament normatiu “adaptat a la realitat esportiva del país” i crearà oficines d’atenció a les federacions i un programa d’excel•lència per a l’esport federat.

Empresa, esport i universitat

A més es desenvolurà el ‘Catalonia Sports Bureau’, que hauria de servir per captar nous esdeveniments esportius internacionals, així com per connectar empresa i universitat en la investigació esportiva a nivell mundial.

Després de cinc mesos de govern, segons Tibau, el govern ha exposat que s’ha subvencionat amb 17,2 milions d’euros a federacions i consells esportius, i que es destinaran 45 milions més a la construcció d’equipaments esportius. A més, 263 promeses de l’esport català han estat becats amb 631.000 euros.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa