Món Esport
La Fundació DENAES es querellarà contra els organitzadors de l'”ultratge a Espanya i el seu himne”
  • CA

La fundació DENAES es querellarà contra Esait i Catalunya Acció, impulsors i organitzadors, segons explica la Fundació en Defensa de la Nació Espanyola en un comunicat fet públic avui, de l’ultratge a “Espanya i el seu himne” durant la final de la Copa del Rei disputada dimecres passat a Mestalla entre el barça i l’Athletic de Bilbao. La fundació exigeix “mesures esportives i legislatives” per l'”esbroncada contra l’himne durant la final de la Copa del Rei”.

Segons DENAES, el comportament de les aficions del Barça i l’Athletic a l’estadi “s’ha vist distorsionada per determinades declaracions de representants polítics més preocupats en si els gests d’ambdues aficions va ser de normalitat democràtica o si va ser o no majoritari”. Per aquesta raó, la fundació, que compta en les seves files a personatges com Sabino Fernández Campo, Amando de Miguel, Jon Juaristi i Alejo Vidal-Quadras, vol “posar en context aquests esdeveniments”.

“La qüestió essencial és que abans de començar el partit –explica DENAES en el seu comunicat- es va produir un ultratge contra els símbols d’Espanya”. Esait i Catalunya Acció són les dues organitzacions que DENAES responsabilitza de la xiulada a l’himne i a les quals atribueix un “delicte” contra els símbols de l’Estat. Per aquesta raó, DENAES demana que el president del País Basc i de Catalunya, Patxi López i José Montilla respectivament, condemnin els fets així com els presidents dels clubs que van disputar la final i que la Real Federació Espanyola de Futbol “doni una desposta immediata i contundent”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa