La FIFA es planteja facilitar als futbolistes el canvi de selecció nacional

El vicepresident Víctor Montagliani ha admès un possible canvi de normativa per adaptar-la als nous temps

La FIFA ja té el debat sobre les nacionalitats dels futbolistes i la representació de seleccions internacionals sobre la taula. Segons ha admès el seu vicepresident Víctor Montagliani, el màxim organisme del futbol mundial s’està plantejant modificar la normativa per establir noves facilitats als jugadors que vulguin canviar de combinat nacional, sempre que disposin de la nacionalitat corresponent.

Montagliani, que també és president de la Confederació de Nord i Centreamèrica (CONCACAF), ha explicat que “el món està canviant i la immigració, també”. És per això que la FIFA està deliberant al voltant de la normativa. “Hi ha problemes de nacionalitat succeïnt-se a tot el món; a Àfrica, principalment, però també a Àsia i a la CONCACAF”, ha respost a una proposta formal de la federació de Cap Verd, que demana una norma més laxa per tal de permetre el canvi. “Per això, ara és un bon moment de fer una ullada al tema i veure si hi ha solucions, sense comprometre la integritat de l’esport”, ha conclòs el vicepresident de la FIFA.

 

Actualment, la normativa permet que els futbolistes amb més d’una nacionalitat puguin canviar de selecció únicament si no han disputat cap partit oficial amb una d’elles. És el cas de Diego Costa, que va poder canviar el Brasil per la selecció espanyola gràcies a haver disputat, només, competicions juvenils amb el combinar del seu país. Si hagués disputat un minut oficial amb l’absoluta del Brasil, amb qui va disputar només dos amistosos, el jugador de l’Atlètic de Madrid no hagués pogut canviar de selecció.

Nou comentari