Món Esport
La FIFA admet una compra-venda de vots pel Mundial de Sudàfrica 2010
  • CA

La FIFA ha admès, per primera vegada en la seva història, una compra-venda de vots per a que el Mundial de futbol del 2010 es disputés a Sudàfrica. L’organització esportiva ha enviat un document a la justícia nord-americana, en el qual desvela diversos casos de corrupció entre membres d’alt rang, com l’expresident de la Concacaf, Jack Warner, o el seu exsecretari general i exvicepresident de la Federació de Futbol dels Estats Units, Chuck Blazer.

Segons el document, la FIFA es declara “víctima” de tot un entramat que engloba la compra-venda de vots pel Mundial de Sudàfrica i diverses trames de corrupció creades per l’elecció dels presidents de la mateixa FIFA, tal i com va publicar el periodista Thomas Kistner, en exclusiva, en el seu llibre FIFA MAFIA, editat l’any 2012.

“Ara queda clar que múltiples membres van abusar del seu poder i van vendre els seus vots en diverses ocasions”, diu el document, que apunta directament a una transferència de 10 milions de dòlars rebuts per Warner i Blazer per votar per Sudàfrica com a seu de la Copa del Món, una denúncia feta per l’FBI durant el mes de maig passat.

Sota el comandament de Joseph Blatter i Jéròme Walcke, la FIFA sempre va negar les acusacions d’aquesta transferència, justificada sota un programa d’ajudes al desenvolupament del futbol a Amèrica. Ara, deu mesos després, la mateixa FIFA certifica que aquests diners van ser pagats com “una propina” i que “ambdós dirigents els van desviar per a ús privat”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa