La festa de la Lliga es posposa

La festa estava a punt. L’estadi ple a gom a gom i la Plaça Catalunya ja onejàvem banderes i bufandes blaugranes per a viure una gran celebració. Però el Barça s’ha deixat perdre avui la primera oportunitat de guanyar la Lliga, però sobretot, el goig de fer-ho a casa, davant de l’afició.

Malgrat dimecres el Barça juga la final de la Copa del Rei, Pep Guardiola ha decidit treure l’equip de gala davant del Vila-real. Només Keita ha substituït el lesionat Henry. El Barça sempre ha anat per davant del marcador i ha dominat el partit, però en temps afegit (min.92) un gol de Llorente ha arruïnat la festa (3-3).

Ha estat precisament Keita qui ha inaugurat el marcador (min.12), però el Vila-real no ha volgut facilitar la victòria al Barça, ja que en aquest final de Lliga es juguen participar a la pròxima Champions League. Llorente ha marcat el gol de l’empat (1-1) nou minuts més tard.

Eto’o i Alves, amb dos gols abans del descans, semblava que sentenciaven la Lliga. Però primer Mati Fernández de penal i després altre cop Llorente han deixat el Camp Nou mut.

I encara una darrera notícia negativa. Una discutible targeta vermella directa a Abidal l’impedeixen jugar la final de la Copa del Rei, un problema més per Guardiola, en aquest dolç final de temporada.