Món Esport
La Federació Catalana de Futbol contracta obres amb sobrecost a un dels seus directius
  • CA

(Amb la col·laboració imprescindible del periodista Jaume Rius). La Federació Catalana de Futbol és en ple procés electoral a la presidència. Després de la convocatòria anticipada d’eleccions per part de l’expresident Andreu Subies, aquest mes de juliol serà el definitiu per conèixer la nova junta directiva que pilotarà l’FCF durant els propers quatre anys. De moment, però, Subies no té competència i, sense altres candidatures, pot ser nomenat president el proper 19 de juliol sense necessitat de posar les urnes.

  

  

Tot i això, a la junta directiva liderada pel benaventí (Segrià) se li presenta un greu problema. Després d’una llarga investigació, El Món ha pogut saber que l’exdirectiu de la Federació Catalana de Futbol fins aquest mateix 2016, Josep Contreras Arjona, va realitzar les obres de les delegacions de Vilafranca del Penedès i Sabadell i de la mateixa seu central al carrer Sicília de Barcelona, amb una facturació 2.206.441,89 euros, una pràctica absolutament prohibida pels articles 146 i 147 del Decret 58/2010 de 4 de maig, de les entitats esportives de Catalunya. 

  

  

Segons indica aquest Decret de la Generalitat, “el càrrec de directiu d’una entitat esportiva catalana és incompatible amb la prestació de serveis professionals sota relació laboral, civil o mercantil a la mateixa entitat esportiva”, a la vegada que prohibeix, explícitament, “contractar, per mitjà de les seves empreses o en nom de tercers, amb la pròpia entitat esportiva on s’exerceixen funcions directives”.

  

  

Josep Contreras Arjona, nomenat directiu adjunt de l’FCF el dia 30 d’agost del 2011 -com així indica el comunicat oficial-, és propietari de la societat Tastavins SL, de promoció immobiliària i radicada al carrer Còrsega 297 de Barcelona, tal i com ha pogut comprovar aquest diari. Aquesta mateixa empresa va ser la guanyadora del concurs que la Federació Catalana de Futbol va dur a terme abans de la realització de les obres, segons indica la pàgina 7 del darrer Informe de Transparència de l’entitat esportiva. Juntament amb Tastavins SL, també optaven a l’adjudicació les empreses Radamanto SL i Gesejob SL.

  

 

L’Informe de Transparència, a més, constata una inflació desmesurada dels pressupostos presentats per Tastavins SL. Inicialment, les obres li havien de costar a l’FCF 1.767.553,75 euros, una xifra que ha acabat multiplicant-se i ascendint fins els més de 2,2 milions. Les obres, d’altra banda, han estat finançades en un 90% per la Reial Federació Espanyola de Futbol, presidida per Ángel María Villar, íntim amic de  Contreras. De fet, el seu vincle és plenament conegut en l’entorn de l’FCF i de la premsa esportiva, on se sap que el directiu català manté una funció voluntària de xofer del president durant les seves estades a Catalunya, havent, fins i tot, abandonat el casament de l’expresident de l’FCF per dur-lu a l’aeroport.

  

  

  

 

Josep Contreras, desaparegut però actiu a la directiva

Des del seu nomenament com a directiu, l’agost del 2011, a Josep Contreras no se’l troba indentificat com a membre de la junta directiva de la Federació Catalana de Futbol en els documents oficials d’Òrgan de Govern. Tot i així, Contreras no ha deixat d’assistir, des que fou nomenat ara fa cinc anys, a les reunions de junta directiva, de la mateixa manera que representa institucionalment l’ens esportiu en diversos actes públics i privats.

Els comunicats oficials de l’FCF no deixen lloc a dubtes, com per exemple l’article publicat el 29 de març d’aquest 2016 en motiu de l’acte de comiat a Johan Cruyff, on se’l defineix públicament com “el directiu Josep Contreras”. El constructor també ha estat president del CF Gavà del 1972 al 1980 i, actualment, segueix essent membre de la comissió esportiva del FC Barcelona i vicepresident del Gavà Futbol Sala.

 

Andreu Subies desconeix qui hi ha darrere de Tastavins SL

 

Preguntat per aquest diari, l’expresident de l’FCF durant els darrers cinc anys i candidat a la reelecció, Andreu Subies, afirma “desconèixer” els administradors de les empreses que van presentar-se al concurs per realitzar les obres. Subies manifesta que “aquests temes els porta el secretariat i el departament d’administració” i que, després de l’elecció de la firma guanyadora del concurs, es va limitar “a signar els documents”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa