La Federació Basca de Surf demana la seva independència d'Espanya.
La Federació Basca de Surf demana la seva independència d’Espanya. | @euskalsurf

La Federació Basca de Surf-Euskal Herriko Surf Federazio (EHSF), amb el suport del govern basc, ha demanat formalment la seva admissió a l’Associació Internacional de Surf per poder competir internacionalment al marge (i independentment) de la Federació Espanyola.

 

El delegat del govern basc als Estats Units, Jorge Fernández, la vicepresidenta de la Federació Guipuscoana de Surf, Maialen Sáez i Esther Castiñeira han comandat una representació de la Federació Basca que ja ha presentat la petició a la seu de la Federació Internacional de Surf, a la localitat de La Jolla (Califòrnia).

 

Cal destacar que la Federació Basca de Surf ja va ser reconeguda internacionalment fins al 2005. Ara, l’EHSF ha demanat els permisos per tornar a aconseguir la seva oficialitat. El Departament de Cultura de la mateixa comunitat autònoma ha emès un comunicat en el qual ha explicat que “la vocació històrica internacional del surf basc ha portat al fet que el govern basc ofereixi el seu total suport a la reivindicació de recuperar la capacitat de representació internacional”Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa